Dit is ‘m dan: de nieuwe Aprilia Tuono 660

Dit is ‘m dan: de nieuwe Aprilia Tuono 660

Hij zat er natuurlijk al even aan te komen: de nieuwe Aprilia Tuono 660. Het nieuwe model is afgeleid van de Tuono V4 1100 en mag zich het broertje noemen van de RS 660. Volgens Aprilia is hij uniek in z’n segment: een lichtgewicht met een krachtige 95 pk sterke twee-cilinder welke voorzien is van de meest geavanceerde elektronica.Door de introductie van de 2021 Aprilia Tuono 660 brengt het Italiaanse merk de Tuono nu ook naar het middensegment. De 660 combineert beheersbaar vermogen met een laag gewicht, een verfijnd chassis en elektronica welke direct is afgeleid van de V4.

Met de Tuono 660 had Aprilia duidelijk hetzelfde doel voor ogen als met de RS 660: een motorfiets bouwen met een uitstekende gewicht/vermogensverhouding. De specificaties van de 2021 Tuono 660 lijken in eerste instantie dan ook veelbelovend met een leeggewicht van 183 kg en 95 pk aan vermogen.

Het hoge stuur en het chassis onderscheiden de nieuwe Tuono 660 van de RS wat ten goede moet komen aan de wendbaarheid van het model. Dit komt mede doordat de voorvork onder een iets andere hoek komt te staan.

De elektronica wordt door Aprilia ‘van de hoogste klasse’ genoemd, waarbij het ride-by-wire systeem gepaard gaat met tractiecontrole, anti-wheeliecontrole, cruise control, diverse selecteerbare mappings en ABS. Om de elektronica makkelijk te kunnen bedienen is het model voorzien van een gekleurd TFT-scherm. Hierop zijn tevens diverse rijmodi te selecteren: drie voor op de openbare weg en twee voor het circuit.

Met de Tuono 660 richt Aprilia zijn pijlen met name op nieuwe jonge rijders. Hij komt er namelijk ook in een 35 kw variant.  De 2021 Tuono 660 zal beschikbaar worden in drie kleurenschema’s: Concept Black, Iridium Grey en de nieuwe kleurstelling Acid Gold. Prijzen van het nieuwe model zijn op dit moment nog niet bekend.

2
1
2

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Circuittrainingen, ritjes naar het buitenland of een rondje om de kerk: Quincy is overal voor in. Als oprichter van Motorstof.nl deelt hij graag zijn kennis met je.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties