Waarom een degelijke telefoonhouder op je motor een must is

Waarom een degelijke telefoonhouder op je motor een must is

Een telefoonhouder op je motor is een accessoire wat je steeds ziet. Veel motorrijders ruilen hun traditionele navigatiesystemen in voor hun smartphone omdat deze ook steeds meer functies kan vervullen. Een smartphone is vaak geen extra uitgave, dus ook qua kosten is een telefoonhouder met smartphone aantrekkelijker. De navigatie apps worden steeds beter, je hoeft dus enkel een app te installeren en je smartphone te bevestigen, hoe simpel kan het zijn?

Er zit helaas een keerzijde aan dit verhaal. Hoewel je een smartphone prima kunt gebruiken op je motor is het noodzakelijk dat je hiervoor een degelijke telefoonhouder aanschaf. Met die houder van Aliexpress ben je een stuk goedkoper uit, maar je dure Iphone of Samsung trilt letterlijk uit elkaar.

telefoonhouder motor monteren

Het risico van een goedkope telefoonhouder

Een telefoonhouder op je motor moet er natuurlijk allereerst voor zorgen dat je telefoon goed bevestigd zit. Je wilt voorkomen dat je smartphone met 120 km/u over het asfalt heen glijd. Daarnaast wil je dat je telefoon een regenbui overleeft, zorg er dus voor dat je deze in een waterdicht hoesje hebt zitten wanneer je de telefoonhouder monteert.

Bovenstaande spreekt natuurlijk redelijk voor zich. Waar veel motorrijders echter geen rekening mee houden is dat een motor zogenaamde ultrasoontrillingen produceert, met name op hogere snelheid. Deze trillingen zijn voor ons nauwelijks merkbaar, maar worden wel doorgegeven door je motor aan je telefoonhouder. Met een telefoonhouder van lagere kwaliteit loop je het risico dat deze trillingen direct worden doorgegeven aan je smartphone. Zo trillen solderingen los en zien we regelmatig dat camera’s niet meer gebruikt kunnen worden na gebruik van een kwalitatief mindere telefoonhouder.

Lees ook:  Circuittaal: wat is een apex?

Een telefoonhouder op je motor monteren

Natuurlijk is niet iedere telefoonhouder op je motor een slechte optie. Zo zijn sommige houders juist ontwikkeld om deze trillingen zo veel mogelijk te voorkomen. De beste telefoonhouder voor op je motor is misschien toch wel de RAM Mounts X-Grip. De universele telefoonhouder is op praktisch iedere motorfiets te bevestigen en is dankzij het slimme design behoorlijk resistent tegen ultrasoontrillingen. Houd je smartphone dus heel, en zorg voor een degelijke motormount.

Chrome

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇