Wedden op motorcross

Motorcross is een sport die steeds populairder aan het worden is. Elk jaar vinden er meerdere wedstrijden en kampioenschappen plaats en worden er honderden weddenschappen geplaatst bij de beste online bookmakers.

Net als in autosport zijn er verschillende takken in de motorsport. Er zijn enorm veel soorten, maar we hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

 • Wegrace: dit is de bekendste vorm van motorsport. De races worden op een racebaan of afgezet stuk weg gehouden en moet zo snel mogelijk worden afgelegd. Een voorbeeld van deze race is de Grand Prix.
 • Motorcross: bij deze variant wordt er in een terrein gereden in plaats van op een baan of circuit. De omstandigheden zijn veel zwaarder en dus ook vermoeiender voor coureurs, die in uitstekende fysieke conditie moeten zijn.
 • Enduro: in Enduro ligt de focus voornamelijk op de conditie van de coureur. Ze moeten vaak meer dan 15 kilometer off-road rijden. Vaak gaat de route door een bos met veel modder. Bovendien wordt de route in verschillende stukken verdeeld en moet elk deel binnen een bepaalde tijd worden voltooid.
 • Cross-country: deze variant lijkt erg op Enduro, maar er worden grotere motoren gebruikt waarmee racers door de natuur scheuren. Ze rijden vaak honderden kilometers, waardoor een wedstrijd dagenlang kan duren.
 • Trackracen: hierbij racen coureurs op hoge snelheid over een ovale baan. De baan kan van modder, gras of in sommige gevallen zelfs van ijs zijn. Deze versie is daardoor enorm gevaarlijk.
 • Andere varianten zijn dragraces, waarbij er op een korte, rechte baan op hoge snelheden wordt geracet, heuvelklimmen, waarbij coureurs een steile helling op gaan en nog veel meer.

 

FIM wereldkampioenschap motorcross

Het FIM wereldkampioenschap vindt vaak plaats in Europa, maar er zijn ook wedstrijden in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië, Australië en Afrika. Er zijn vier klassen waar motorcrossers aan kunnen meedoen. Wedstrijden bestaan uit twee races en duren 30 minuten.

AMA motocross kampioenschap

Het AMA kampioenschap vindt plaats van mei tot en met augustus in de Verenigde Staten. Er zijn twaalf ronden met drie klassen die over twaalf circuits in het hele land zijn verspreid.

Motorcross der Naties

De Motorcross der Naties wordt ook wel Six Days genoemd. In deze wedstrijd rijden verschillende teams van drie coureurs om hun land te vertegenwoordigen. Alle coureurs zitten in een andere klassen. In totaal zijn er drie moto’s met twee deelnemende klassen in iedere motor,

Soorten weddenschappen

Wedden op deze wedstrijden is heel gemakkelijk. Je kunt bij bookmakers de race vinden waarop je wilt inzetten. Maar er zijn verschillende soorten weddenschappen. De meest voorkomende zijn:

 • Wedden op de winnaar van een race of evenement;
 • Wedden dat een coureur in de top 3 eindigt
 • Wedden dat een coureur in de top 6 eindigt
 • Twee coureurs kiezen die als eerste en tweede eindigen in een willekeurige volgorde
 • Twee coureurs kiezen die als eerste en tweede eindigen in een exacte volgorde
 • Vier coureurs kiezen die als eerste, tweede, derde en vierde eindigen in exacte volgorde.

Net als bij alle weddenschappen die je kunt plaatsen, is het belangrijk dat je de winkansen analyseert. Winkansen zijn de waarschijnlijkheid van een bepaalde uitkomst. Door deze te analyseren kun je beter een beslissing nemen over je weddenschap.

Je kunt deze kansen op verschillende manieren analyseren, zoals naar de impliciete kans kijken. Dit is het percentage van de tijd dat de bookmakers verwachten dat de gebeurtenis zal plaatsvinden. Je kunt ook naar prestaties uit het verleden kijken. Dit kan je een idee geven van hoe groot de kans is dat een coureur wint, gebaseerd op hun resultaten in soortgelijke wedsstrijden. Als laatste kun je ook naar dingen zoals de geschiedenis van de coureur, het team en de circuit kijken om de uitkomst van een race te voorspellen.

Tips voor wedden op motorsport

Net als alle sportweddenschappen die je kunt afsluiten, komt wedden op motorsport met risico’s. Maar je kunt deze risico’s verminderen. Er zijn veel verschillende soorten races en klassen in de motorsportwereld. Daarom is het verstandig om je op een paar klassen te concentreren en daar veel over te leren. Dit geeft je een voorsprong op gokkers die op alle wedstrijden wedden.

Ook moet je weten wat je kunt verliezen. Wedden moet leuk blijven, maar als je meer wed dan je hebt, kan het er al snel voor zorgen dat je in de problemen komt. Zorg er daarom voor dat je een goed budget hebt en dat je je aan dat budget houdt.

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie