Welke motor past bij mijn lengte?

Welke motor past bij mijn lengte?

Welke motor bij je lengte past is natuurlijk niet het enige wat belangrijk is bij een zoektocht naar een nieuwe motor, het kan echter doorslaggevend zijn. Vooral mensen die juist langer of kleiner zijn dan ‘gemiddeld’ zullen wat eerder moeten kijken of een motor daadwerkelijk bij ze past. Wij zochten voor je uit hoe jij de beste motor voor jouw lengte kiest.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Motor aanpassen aan lengte?

Of je nu juist lange benen hebt, of bang bent dat je te klein bent voor je motor, vaak zijn er manieren om je motor aan te passen. Zo kan in veel gevallen een motor verlaagd worden wanneer je iets te klein bent, of zijn zitjes juist iets te verhogen voor mensen die wat langer zijn. Ook het aanpassen van het stuur of de stepjes kan een groot verschil maken in zitcomfort. Slechts in extreme gevallen is het nodig een motor flink aan te passen om deze geschikt te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan motorrijders met dwerggroei.

Op de motor passen

Wil je weten of je met jouw lengte op een specifieke motor past? Op de website http://cycle-ergo.com/ is het mogelijk een motor te selecteren en hierop vervolgens een dummy te laten zien die jouw lengte representeert. Hierdoor is een goede inschatting te maken van het zitcomfort, je ziet namelijk in één oogopslag wat je zitpositie is op de motor. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je lengte op te geven, en je binnenbeenlengte. Tijdens de configuratie heb je zelfs de mogelijkheid om je zadel, stepjes of stuur aan te passen om te zien hoeveel effect dit kan hebben. Zo maak je eenvoudig een goede inschatting.

Vragen en proberen

Heb je een specifieke vraag, omdat je bijvoorbeeld snel last hebt van je rug? Leg hem eens voor op één van de vele forums. Grote kans dat je niet de enige bent die hier tegenaan loopt. Om te weten of een motor echt past bij jouw lengte is het belangrijkste deze zelf te proberen. Loop daarvoor gerust binnen bij een motorzaak, alleen zo merk je pas echt hoe het rijcomfort voor jou is. Meer lezen? Lees dan bijvoorbeeld welk type motor bij jou past.

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Circuittrainingen, ritjes naar het buitenland of een rondje om de kerk: Quincy is overal voor in. Als oprichter van Motorstof.nl deelt hij graag zijn kennis met je.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties