Hoe blijf je je ontwikkelen?

Je wilt je motorrijbewijs gaan halen, of je hebt deze inmiddels al een tijdje maar rijd niet veel of hebt het gevoel dat je rij-ontwikkeling een beetje stil ligt. Voor de meeste motorrijders zal het niet voor de hand liggen om na het halen van hun rijbewijs nog een opfriscursus te volgen of zichzelf pro-actief verder te ontwikkelen, echter kan je dit zeer veel opleveren. 

Ego, een van de kernwaarden wat verdere ontwikkeling tegenhoudt wanneer het gaat om motorrijden. ‘Maar ik heb al vijf jaar m’n motorrijbewijs’ of ‘ik ben nog nooit onderuit gegaan’ zijn uitspraken die vaak gebruikt worden. Niemand geeft namelijk graag toe dat hij of zij niet met het volle vertrouwen op de motor zit. Vertrouw je minder op je motor, dan is dit duidelijk af te lezen wanneer iemand op de motor zit. Dit vermindert niet alleen het rijplezier, maar kan ook juist voor gevaarlijke situaties zorgen.

Een opfriscursus?

Voor de motorrijder die een paar duizend kilometer per jaar aflegt zal het wellicht niet interessant zijn een opfriscursus te volgen. Er zijn echter situaties waarin een cursus zeer veel voor iemand kan betekenen. Denk aan iemand die al jaren zijn rijbewijs heeft, maar ook al heel lang geen motor in het bezit heeft. Of juist iemand die veel snelweg rijdt en hierdoor nauwelijks bijzondere verrichtingen uitvoert. Het is nooit aan iemand anders om te bepalen wanneer je een opfriscursus kunt gebruiken. Kies voor je eigen veiligheid en weet dat het je rijvaardigheden alleen maar kan verbeteren.

Het circuit

Houd je van sportief rijden en wil je weleens leren hoe je zo effectief mogelijk gebruik maakt van je motorfiets?Misschien is een circuitdag dan wel wat voor je. Doordat op afgesloten terrein word gereden kan men zich volledig op de rijvaardigheden concentreren. Voor het rijden op het circuit zijn er vele aanbieders welke zich met focussen op het TT circuit van Assen, circuit Zandvoort en enkele circuits in Belgie.

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie