Apple waarschuwt Iphone-gebruikers voor trillingen op de motor

Apple waarschuwt Iphone-gebruikers voor trillingen op de motor

Dat trillingen en smartphones geen goede combinatie zijn wisten we al, maar fabrikant Apple is nu met een officieel statement naar buiten gekomen betreffende de trillingen die – naar eigen zeggen – door motorfietsen worden veroorzaakt. Hiermee lijkt het Amerikaanse bedrijf vooral consumenten te willen waarschuwen die hun smartphone gebruiken als navigatiesysteem.

Het statement richt zich met name op de schade die deze trillingen kunnen veroorzaken aan de camera van de Apple Iphone. Deze is op de nieuwere modellen namelijk voorzien van Optical Image Stabilization (OIS) en Closed-Loop Autofocus (AF). Dit zijn systemen die er in een normale situatie juist voor zorgen dat een geschoten plaatje nog scherper is.

“Motorblokken met veel vermogen of een hoog volume genereren trillingen die aan het chassis en het stuur worden overgedragen. Het wordt niet aanbevolen om je iPhone te bevestigen aan motorfietsen met een dergelijk blok vanwege de frequentie van de trillingen. Het bevestigen van een iPhone aan voertuigen met een minder grote inhoud of elektrische motoren, zoals bromfietsen en scooters, kan leiden tot trillingen met een relatief lagere frequentie. Als u dit doet, wordt een trillings-dempende houder aanbevolen om het risico op schade aan uw iPhone en zijn OIS- en AF-systemen te verminderen.”

Een trillings-dempende houder wordt door Apple dus aangeraden, en die zijn dan ook al even op de markt. Zo belooft het systeem van SP Connect trillingen en G-krachten tot maar liefst 40% te verminderen. Het OIS systeem wat door Apple wordt benoemd kan worden gevonden op diverse generaties vanaf de Iphone 6. Het Closed Loop AF is vindbaar vanaf de Iphone XS.

Chrome

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇