De nieuwe Ducati Multistrada: is dit de GS-killer?

De nieuwe Ducati Multistrada: is dit de GS-killer?

Ducati heeft op 30 november 2020 de vierde generatie onthult van één van zijn meest populaire modellen, de Multistrada V4. De Ducati Mulistrada is in de afgelopen 18 jaar meer dan 110.000 maal geproduceerd en is sinds de productie in 2003 ontwikkeld tot een motorfiets met zeer veel mogelijkheden.

De eerste Multistrada was een sportmotor, deze was voorzien van veel koppel en was met name bedoelt voor het asfalt. Met de 2010 versie breidde de Multistrada haar publiek uit door verschillende rijmodi aan te bieden waardoor je als het ware ‘vier motorfietsen in één’ had.

Met deze vierde generatie Multistrada belooft Ducati een nog beter presterende motorfiets welke nog gemakkelijker te rijden zou zijn. Stevig en tegelijkertijd lichter dan zijn voorgangers. Veelzijdig en comfortabel, maar effectief in alle rijomstandigheden. Kortom, Ducati vind het hoog tijd dat de BMW GS van zijn troon wordt gestoten als meest gewaardeerde allrounder.

V4 Granturismo

Het nieuwe motorblok is het kloppende hart van deze motorfiets: de V4 Granturismo. Het blok heeft een cilinderinhoud van 1.158 cc en levert 170 pk (125 kW) bij 10.500 tpm met een maximum koppel van 125 Nm (12,7 kgm) bij 8.750 tpm. Met deze getallen staan wij te trappelen om er één te mogen testen. Tevens zorgen deze ontwikkelingen ervoor dat de onderhoudsintervallen verbeterd zijn: bij de Multistrada V4 is de olieverversing om de 15.000 km gepland, terwijl de klepspeling moet worden gecontroleerd en uiteindelijk om de 60.000 km moet worden bijgesteld.

Lees ook:  Vitamine R: KTM 1290 Super Adventure R 2021

De nieuwe Ducati Multistrada V4 zal vanaf eind december verkrijgbaar zijn bij de Ducati dealers in Nederland vanaf 22.390 Euro en vanaf begin januari bij de dealers in België vanaf 19.290 Euro.

Chrome

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇