Welke motor past bij mij?

Welke motor past bij mij?

‘Welke motor past bij mij?’, een vraag die menig beginnend motorrijder zichzelf zal hebben gesteld. Na het behalen van je motorrijbewijs wil je natuurlijk een motor gaan aanschaffen, maar dan moet die motor natuurlijk wel bij je passen. Laten we beginnen met te zeggen dat iedere motor zijn voor- en nadelen heeft qua rijeigenschappen, ook de looks zijn uiteraard niet geheel onbelangrijk.  Waar ga je je motor voor gebruiken?

De belangrijkste vraag die je jezelf kunt stellen is ‘Waar ga je je motor voor gebruiken?’ Klinkt erg simpel, maar soms is de motor waarop je jezelf het liefst ziet rijden wellicht niet de motor die het meest geschikt is voor het doel wat je voor ogen hebt. Iemand die dagelijks veel woon-werk kilometers rijd over de snelweg zal waarschijnlijk snel klaar zijn op een supersport. Daar tegenover zal iemand die af en toe een circuitdag wil rijden zich waarschijnlijk niet op zijn plek voelen met een toermotor.

Woon-werk of plezier?

Welke motor bij je past is dus vooral afhankelijk van de ritjes die je ermee wilt maken. Ben je van plan dagelijks woon-werk te rijden dan zouden we je eigenlijk willen aanraden om voor comfort te gaan. Daarbij lever je (vinden wij) wel wat in op de looks, maar er is niets zo vervelend als dagelijks op een naked bike 120 kilometer op de snelweg te moeten afleggen. Dat wil overigens niet zeggen dat je een toermotor niet voor je plezier kunt gebruiken.

Pas je wel op je motor? Vervelend nieuws voor de langere motorrijders, een supersport of naked bike is nu eenmaal minder comfortabel. Ben je echter langer dan 1,85 m dan kan het nog weleens problematisch worden, tenzij je graag opgevouwen op je motor zit. Maak natuurlijk gerust een proefrit mocht je daarover twijfelen.

Welke motor past bij mij?

Vraag jezelf af wat jij belangrijk vind, en laat je vooral niet door een ander vertellen wat voor motor jij zou moeten rijden. Is een mooie motor belangrijker dan comfort en rijeigenschappen; koop dan de mooiste motor die je budget toelaat. Zie je jezelf graag als de nieuwe Valentino Rossi en wil je maar al te graag een circuitdag mee gaan pakken, kijk dan of je geen leuke supersport op de kop kunt tikken. Uiteindelijk maakt het niet uit waarmee je rijd, zolang jij er maar blij mee bent. Hoe dan ook zul je ergens concessies moeten doen. Je ziet er niet woest aantrekkelijk uit op die BMW GS, maar dagelijks woon-werkverkeer op je supersport rijden is ook geen pretje.

Maak in ieder geval geen overhaaste keuze, maak bij voorkeur een paar proefritten, of huur af en toe een motor om te kijken of dit bevalt. Welke motor echt bij je past merk je uiteindelijk pas wanneer je er op rijd.

2

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Circuittrainingen, ritjes naar het buitenland of een rondje om de kerk: Quincy is overal voor in. Als oprichter van Motorstof.nl deelt hij graag zijn kennis met je.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties