Een van Nederland’s meest besproken motorfietsen geveild

Laat ons een hint geven, deze hitsige superbike was in de zomer van 2020 volop in het nieuws. Niet omdat ie zelf zo bijzonder is, maar vooral omdat de bestuurder nogal de aandacht trok tijdens een 11 minuten durend filmpje.

Deze pas geveilde BMW S 1000 RR maakte namelijk onderdeel uit van het trio dat de afstand tussen Breda en Rotterdam in 11 minuten wist af te leggen en het gefilmde spektakel vervolgens zelf via diverse kanalen verspreidde. Niet handig bleek al snel, want eind vorig jaar werden in ieder geval twee daders veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee weken en mogen de twee de aankomende vijf jaar niet meer op een motorfiets stappen.

Onderdeel van de uitspraak was de beslaglegging op twee voertuigen, een Yamaha MT-10 en deze BMW S 1000 RR uit 2013. Vorige week werd die laatst genoemde geveild via Domeinen Roerende Zaken waarna deze voor iets meer dan 9000 euro gegund werd. Een prima prijsje voor een opgewonden viercilinder met een goed verhaal.

Reacties

 1. Je vind dat je eigenlijk het filmpje niet moeten tonen! Het zou anderen motorrijders op n idee kunnen brengen….. “kijken of we de tijd kunnen aanscherpen!!”
  Ik hou ook wel van flink doorrijden…. Maar dit gaat nergens over…. En dan de kleding ook…. In n T-shirt?!??? 2 weken celstraf is veel te kort! En 5 jaar rijontzegging? Minimaal 10 jaar!
  Dat dus…!

  • He Constant,
   Ik ga ervan uit dat de celstraf, rijontzegging en de inbeslaggenomen motorfiets mensen redelijk moet ontmoedigen dit na te doen. Wat betreft de kleding is iedereen natuurlijk zelf verantwoordelijk, maar handig is anders.

   • Het gaat om bewustwording Quincy….. het in gevaar brengen van het overige verkeer…. Het in discredit brengen van andere motorrijders….. en ga maar door…. Ik hoop dat de opgelegde straf andere “motorrijders” ontmoedigd….. maar ik heb er n zwaar hoofd in!

 2. Je bent onderweg met je auto. Twee kinde.ren op de achterbank. Je wilt inhalen kijkt in je binnen en buiten spiegel zet je richting aanwijzer aan je verandert van rij baan maar dat lukt niet helemaal omdat er een motor die je onmogelijk kunt hebt zien aankomen van 240 kilo met een snelheid verschil van 140 km/h je kinderen aan pulp rijd. Veel gezinnen hebben veel geluk gehad die elf minuten. Inderdaad twee weken is te weinig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie