Deze verschillende voertuigen kun je leasen: van motor tot tractor

Een voertuig brengt je van A naar B, maar er bestaan ook voertuigen die je een handje kunnen helpen in het werkleven. Een voertuig is in veel gevallen dus onmisbaar. Je kunt een voertuig kopen, maar in sommige situaties is het handiger om te gaan leasen. Leasen levert namelijk een boel voordelen op, waaronder het financiële aspect. Er zijn verschillende voertuigen die je kunt leasen: hieronder sommen we er een aantal voor je op.

1. Auto

Wanneer je denkt aan het leasen van een voertuig, denk je waarschijnlijk meteen aan de auto. Het leasen van een auto is ongekend populair onder zowel particulieren als ondernemers. Vooral als je in een representatieve, nieuwere auto wil rijden zonder het gehele bedrag in een keer neer te leggen, is leasen een goede keuze. Er bestaan verschillende leasevormen: private lease is voor het leasen van een privéauto en operational en financial lease is voor zakelijke rijders. Zo kun je als ondernemer bijvoorbeeld een elektrische auto leasen die aansluit bij het duurzame imago van jouw bedrijf. Een elektrische auto lease je al binnen een paar stappen.

2. Motor

Rijden op een motor heeft veel verschillende voordelen: zo ervaar je het echte gevoel van vrijheid en je begeeft je in de buitenlucht. Wil jij ook liever van A naar B met de motor, maar ontbreekt alleen nog jouw droommotor? Laat je dan niet tegenhouden, want ook in de motorwereld kun je ervoor kiezen om te gaan leasen. Hierbij geldt ook weer dat je zowel zakelijk als privé een motor kunt leasen, net zoals je gewend bent bij het leasen van een auto. 

3. Tractor

Als je werkt in de landbouw, is het geen overbodige luxe om te investeren in een aantal machines die je met de werkzaamheden kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan het investeren in een tractor. Toch liggen de prijzen van een tractor – of trekker – wel aardig hoog, waardoor het soms onmogelijk lijkt om een trekker aan te schaffen. In dit geval kun je wél weer denken aan leasen: zo kun je naast een auto en motor, ook een voertuig zoals een tractor leasen.

4. Scooter

Woon je in de stad en ben je op zoek naar een vervoermiddel die jou zonder al te veel gedoe naar bestemmingen brengt? Dan kun je denken aan een auto, maar een auto is in de drukke stad soms toch wel een beetje onhandig – vooral als je door smalle straatjes moet, of als je op zoek moet gaan naar een parkeerplaats. Een scooter kan in dit geval wel een uitkomst bieden. En je raadt het al: een scooter kun je ook leasen, in plaats van kopen. 

5. Fiets

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijk vervoermiddel, dan kom je al gauw uit op de fiets. Een fiets is ideaal voor het doen van de boodschappen, om de kinderen mee naar school te brengen en wellicht ook wel voor woon-werkverkeer. De aanschafprijzen van fietsen kunnen behoorlijk verschillen, vooral als je het hebt over elektrische fietsen. In dat geval kan leasen ook een goede uitkomst bieden. Zo kun je een fiets leasen als particulier, maar ook zakelijk kun je een tweewieler leasen.

Waarom leasen het overwegen waard is

Naast het bovengenoemde rijtje bestaan er nog meer voertuigen en vervoermiddelen die je kunt leasen, voor zowel privé als zakelijke doeleinden. Leasen brengt namelijk een aantal voordelen met zich mee: zo weet je precies wat je maandelijks kwijt bent voor het voertuig. Zo hoef je niet het hele aankoopbedrag in een keer neer te leggen voor het voertuig. Dit is vooral voor ondernemers interessant, want zo kun je weer investeren in andere onderdelen van het bedrijf. Daarnaast kun je ook recht hebben op bepaalde fiscale voordelen, als je kiest voor financial lease.

Reacties

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie