Zelf deelnemen aan een motortour of -rally: hiermee moet je rekening houden

Overal ter wereld worden motortours en -rally’s georganiseerd die open staan voor elke motorbezitter. In sommige gevallen zijn alleen bepaalde typen motoren toegestaan, op basis van gewichtsklasse en vermogen. Dergelijke evenementen doen de harten van echte motorliefhebbers sneller kloppen. Het is vooral leuk om met een groepje motorvrienden deel te nemen. Een goede voorbereiding is echter wel essentieel. Wat kun je zoal verwachten?

Wat is een motorrally?

Een motorrally is een lange motortocht die de deelnemers uitdaagt op het gebied van snelheid, behendigheid en navigatie. Vaak is er ook een goed doel aan gekoppeld. Eén van de bekendste motorrally’s ter wereld is de Dakar Rally, ooit gestart als wedstrijd vanuit de Franse hoofdstad Parijs naar Dakar in Senegal.

Afstelling van motorfiets

Voordat je deel gaat nemen aan een motorrally is natuurlijk van belang dat jouw motorfiets piekfijn in orde is. Dat betekent dat je wellicht de nodige uren in een werkplaats zult moeten doorbrengen. Over het algemeen schrikt dat de motorbezitter niet af. Wat wel een probleem kan zijn, is het vinden van een geschikte locatie voor dat sleutelwerk. In principe kan dat elke boerenschuur zijn, zolang je maar over het juiste gereedschap beschikt. Als er geen elektriciteit aanwezig is, kun je altijd nog een aggregaat huren bij Boels om de eventueel benodigde machines te kunnen laten werken. Doe je dit samen met andere motorbezitters, dan deel je ook nog eens de kosten.

Informatie uitwisselen

Er zijn regelmatig evenementen waar motorrijders elkaar kunnen ontmoeten. Deze evenementen zijn niet alleen ter ontspanning en vermaak, maar bieden je ook de kans om informatie uit te wisselen over specifieke details van een rally of over de technische mogelijkheden van je eigen motorfiets.

Transport

Het transport van de motoren naar de startlocatie van de rally vereist de nodige aandacht. Je zet een motorfiets immers niet op het dak van je auto! Vaak zie je dat een groepje motorrijders gebruik maakt van een grote aanhanger of klein model vrachtwagen voor het transport. Voor het inladen van de motoren kun je een verreiker huren zodat je op eenvoudige wijze de zware voertuigen op de juiste plek kunt zetten. Degelijke faciliteiten zijn doorgaans op de plaats van bestemming al aanwezig.

Papierwerk

Zorg ervoor dat al het papierwerk, zoals registratie- en verzekeringsdocumenten, goed in orde is. Het aanvragen van dergelijke documenten kan soms veel tijd kosten.

Reacties

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie