Hoe lease je een auto?

Waar moet je op letten als je een auto gaat leasen
Het leasen van een auto heeft veel weg van een auto huren. Leasen doe je als je voor langere tijd over een auto wil beschikken. Als je overweegt om in een leaseauto te gaan rijden, lees dan verder. In dit artikel leggen wij jou uit welke belangrijke aspecten aan bod komen bij het leasen van een auto.

De verschillende soorten leasecontracten

Er bestaan meerdere vormen van auto leasen. Hierbij wordt in de hoofdmoot onderscheid gemaakt tussen zakelijk leasen en particulier leasen. Bij zowel particulier leasen als zakelijk een auto leasen, bestaan vervolgens weer meerdere varianten. We zetten ze hieronder voor jou op een rijtje.

  • Private lease
  • Short lease
  • Operational lease
  • Financial lease

Private lease

Private lease is bedacht voor mensen die particulier een auto willen leasen. Een belangrijk kenmerk van een lease contract is het aantal kilometers dat je met een lease auto mag rijden. Bij particulier auto leasen zit hier doorgaans een maximum aan verbonden. Private lease is daarom handig als je de auto voor privédoeleinden wil gebruiken en op jaarbasis niet teveel kilometers maakt.

Short lease

Short lease is een vorm van private lease met één belangrijk verschil. Zoals de naam het al zegt is de leasetermijn korter dan het gebruikelijke minimum van 2 jaar. Meestal is een short lease contract ook maandelijks opzegbaar.

Operational lease

Operational lease is het leasen van een auto voor langere tijd. Meestal wordt deze vorm van auto leasen gebruikt bij mensen die in een auto van de zaak rijden. Het leasecontract heeft een looptijd tussen de twee en vijf jaar tijd. Als het leasecontract wordt verlengd, zal de leaseauto voor een nieuwer model worden ingeruild.

Financial lease

Financial auto leasen is hetzelfde als operational lease met inachtneming van één belangrijk verschil. Na afloop van het financial lease contract wordt de lease auto eigendom van de huurder. Dit wordt vastgelegd met een vooraf afgesproken bedrag. Dat bedrag kan al in de maandelijkse leaseprijs zijn verwerkt. In andere gevallen dient er na afloop van het leasecontract een vooraf afgesproken bedrag te worden betaald.

Auto leasen: Waar moet je op letten

Een auto leasen biedt veel voordelen, maar het blijft een financiële beslissing. Laat je daarom goed informeren voordat je een lease overeenkomst aangaat. Behalve de verschillende leasevormen zijn er nog andere zaken waarvan je op de hoogte moet zijn. Sommige kosten zitten inbegrepen in een lease contract, terwijl andere weer voor eigen rekening zijn. Dit kan per aanbieder verschillen. Let daarom goed op of de volgende punten wel of niet in je leasecontract zijn inbegrepen.
 

  • Onbeperkt kilometers rijden of bijbetalen boven een bepaald aantal gereden kilometers
  • Autoverzekering
  • Wegenbelasting
  • Hulp bij pech en ongevallen
  • Onderhoud en reparaties
  • Vervanging van de banden

Welke lease auto moet je kiezen

De auto waarin je gaat rijden, is afhankelijk van je wensen en voorkeuren. Hoe meer wensen je stelt aan je lease auto, hoe hoger het prijskaartje uiteindelijk zal worden. Vergelijk daarom eens de tarieven bij verschillende leasebedrijven als je een specifieke auto op het oog hebt.

Het loont ook om creatief te zijn als je een auto zowel privé als zakelijk wilt gebruiken. Met bijvoorbeeld een Fiat Doblò financial lease haal je een ruime gezinswagen in huis die ook prima fungeert als bedrijfswagen.

Reacties

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie