VIDEO: Triumph onthult elektrische TE-1 prototype

Het is al even geleden dat we een update kregen over Triumph’s elektrische TE-1, maar het Britse merk heeft inmiddels bekend gemaakt een punt te hebben gezet achter fase drie, de bouwfase, waardoor het nu kan gaan beginnen met testen. Daarmee lijkt er eindelijk vaart te zitten in de samenwerking tussen Triumph, Williams, Integral Powertrain Ltd en de University of Warwick, waardoor het idee van een elektrische Triumph opeens heel dichtbij komt.

Met de oplevering van het huidige prototype is de weg vrijgemaakt voor de testfase welke naar verwachting zo’n zes maanden zal duren. Hierbij ligt de focus grotendeels op de rij-eigenschappen welke zowel op de weg als het circuit zullen worden getest.

triumph te-1

“Tijdens fase 3 hebben we ons gericht op het bouwen van de basis van Triumph’s eerste elektrische prototype motorfiets. Ik ben blij met het resultaat van de inspanningen van Triumph en de TE-1-partners bij het creëren van een demo die niet alleen visueel aantrekkelijk is met duidelijk Triumph-DNA, maar ook is uitgerust met een opwindende en opwindende gloednieuwe elektrische aandrijflijn die zoveel potentieel heeft voor de toekomst. Ik kijk erg uit naar mijn eerste kans om met het voltooide prototype te rijden.”, aldus Steve Sargent, Chief Product Officer van Triumph.

Hoeveel pk?

Opvallend waren de woorden van Andrew Cross, Chief Technical Officer bij Integral Powertrain. “Het inverterconcept, dat ook schaalbaar is door het aantal siliciumcarbide-vermogenstrappen af ​​te stemmen op motoren met verschillende diameters, heeft echt zijn prestaties geleverd. De TE-1 unit kan meer dan 500 kW leveren.” Wie zijn rekenmachine erbij pakt komt uit op zo’n 680 pk, dat klinkt verleidelijk, maar is misschien wat veel. Zoals door Triumph aangegeven zal fase 4 naar verwachting in de zomer van 2022 worden afgerond, hoe de planning er daarna uitziet is nog niet bekend.

Reacties

  1. Ziet er strak uit maar zoals met alle EV motoren ben ik heel benieuwd naar de actieradius.
    Heb inmiddels ervaring met m’n 2de EV auto en heb er op de motor toch een hard hoofd in, zeker daar ik als ik ga toeren al gauw 300/400 km over kleine weggetjes in rustige gebieden aan de andere kant van de grens rij waar opladen toch echt wel een dingetje is

    • He Dirk,
      Volledig met je eens. Op papier ziet alles er interessant uit, maar het moet nog blijken hoe praktisch het is. Mogelijk gaan we in de komende maanden een EV testen, alleen gaat dat – bij mij – nu al gepaard met wat praktische uitdagingen. Zo woon ik vier hoog en staan m’n motoren in een garagebox zonder stroompunt. Dat heeft dus nog wat voeten in de aarde, wordt vervolgd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie