GESPOT: 2023 KTM 890 Adventure Prototypes

In Oostenrijk zijn ze er maar druk mee, zo blijkt uit foto’s die onze collega’s van MCN hebben weten te bemachtigen. Daar werden namelijk een drietal adventure bikes getest die allen deel uit lijken te maken van de 890-familie, met daartussen een machine die vooral op straat georiënteerd lijkt te zijn.

In tegenstelling tot de huidige line-up lopen de zijpanelen van de nieuwe modellen door tot aan de koplamp. Hierdoor krijgt de gehele voorzijde direct een andere look en lijkt men bij KTM toch te kiezen voor een conventioneler design. Het is aannemelijk dat ook het gemonteerde scherm hierdoor in verschillende hoogtes en breedtes beschikbaar zal zijn.

Ook aan de skid plate lijken wat wijzigingen te zijn gemaakt. Op de basis en S-versie is er gekozen voor een ontwerp wat deels metaal en deels uit plastic bestaat, terwijl de R-uitvoering voorzien wordt van een agressiever design. Zowel de achterzijde, het chassis en de uitlaat lijken direct te zijn overgenomen van het huidige model.

De grootste vernieuwing lijkt de S-versie, deze is er al voor de 1290 maar was tot op heden nog niet beschikbaar voor diens kleinere broertje. De 21 en 18 inch spaakwielen zijn ingewisseld voor een set 17 inch wielen van de 890 Duke en ook het spatbord heeft plaats moeten maken voor een straatgerichter ontwerp. Het nieuwe model is daarnaast voorzien van ContiRoadAttack 3 banden.

Voor zowel de basis als nieuwe S-versie is er gekozen voor een WP Apex-ophanging, de R-versie maakt echter gebruik van een WP Xplor-kit. De verwachting is dat de modellen eind dit jaar worden aangekondigd om in 2023 deel uit te maken van de vernieuwde line-up.

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie