De 2022 Kawasaki Z900 krijgt er een Special Edition bij

De 2022 Kawasaki Z900 krijgt er een Special Edition bij

Kawasaki pakt uit en dat doen ze door hun bestverkochte naked bike even net wat leuker aan te kleden. Hiermee is de 2022 Kawasaki Z900 SE een feit en is dus ook het populairste model uit de Kawasaki-range eindelijk voorzien van een Special Edition.

De wijzigingen aan de SE moeten vooral gezocht worden in het rijwielgedeelte. Motorisch heb je het namelijk gewoon te stellen met de 948 cc sterke vier-in-lijn uit de “normale” Z900. Ook qua elektronica beschik je dus over de standaard uitrusting bestaande uit Traction Control, geïntegreerde rijmodi, ABS en een TFT-kleurendisplay.

Verbeteringen op de 2022 Kawasaki Z900 SE

Aan de voorkant van de nieuwe Kawasaki Z900 SE zien we een set radiaal gemonteerde M4.32 remklauwen terug van Brembo in tegenstelling tot de axiaal gemonteerde Nissin klauwen op de “standaard” Z900. Samen met de 300 mm remschijven en staalomvlochten remleidingen moeten deze zorg gaan dragen voor het betere stoppiewerk.

2022 Kawasaki Z900

Naast het remgedeelte heeft ook de ophanging een upgrade gekregen en is nu aan de achterzijde een volledig instelbare Öhlins S46 schokdemper te vinden, waarbij de veervoorspanning eenvoudig is in te stellen middels een draaiknop . Aan de voorkant lijkt op het eerste oog niets veranderd te zijn en geniet ook de Kawasaki Z900 SE van een volledig instelbare 41 mm upside down voorvork.

Een Special Edition is natuurlijk niet speciaal genoeg als ie niet voorzien is van een ander kleurtje, dus krijgt ook deze SE het zwart-groene jasje die we bij meerdere Special Editions van Kawasaki terugzien. Als kers op de taart geniet de Z900 SE van een goudkleurige voorvork, terwijl de Japanner het standaard te stellen heeft met een zwarte variant.

Nog een paar nachtjes slapen

Wie zijn enthousiasme moeilijk kan bedwingen moet voor de SE nog even geduldig zijn, het nieuwe model wordt namelijk pas in december bij de dealers verwacht. Ook qua prijzen omtrent de nieuwe Z900 SE is Kawasaki nog wat terughoudend, deze worden in een later stadium bekend gemaakt.

Chrome

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇