2022 Aprilia Tuareg vanaf december bij de dealer

2022 Aprilia Tuareg vanaf december bij de dealer

Goed nieuws voor offroad-fanaten die hun spaarpot al even niet meer hebben aangeraakt, want de nieuwe Aprilia Tuareg staat volgens het merk uit Noale al vanaf december bij de dealer. Voor wie geen verdere overtuiging nodig heeft biedt Aprilia de mogelijkheid te pre-orderen vanaf 3 november, de eerste machines zullen dus uitsluitend bestemd zijn voor zij die zich aanmelden via de website.

Chrome

Geen spam. Geen gezeur. Gewoon het laatste nieuws, direct in je mailbox. Liever geen e-mails? Volg ons dan via onze socials!

Een officiële aankondiging liet even op zich wachten, al werd de afgelopen maanden al veel informatie omtrent het nieuwe model naar buiten gebracht. Zo was al even duidelijk dat de Aprilia Tuareg gebruik maakt van de RS 660 en de Tuono 660 als basis en werden tevens al wat technische specificaties vrij gegeven. De nieuwe tweecilinder levert een maximaal vermogen van 80 pk, terwijl het gewicht zich beperkt tot 187 kg.

Aprilia Tuareg

De jongste telg van de Aprilia-familie is naar eigen zeggen het resultaat van ‘een conceptueel uiterst modern en volledig nieuw project’. Hoe letterlijk we dat mogen nemen staat ter discussie, maar het mag duidelijk zijn dat men bij Aprilia een nieuwe weg inslaat met deze offroad-machine.

Lees ook:
Dit is de 2022 Ducati Multistrada V2

De uitrusting is volgens de Italiaanse fabrikant compleet en bestaat qua elektronica onder andere uit tractiecontrole, cruise controle en verschillende rijmodi, waarvan er vier zelf in te stellen zijn. Als dashboard is gekozen voor een 5″ TFT-kleurendisplay die de rijder de mogelijkheid biedt een rijmodus te kiezen.

Prijs Aprilia Tuareg 2022

Net als de overige 660-machines zal ook de Aprilia Tuareg beschikbaar worden gemaakt in een 35 kW uitvoering, wat betekent dat deze te rijden is met het A2-rijbewijs. Qua kleuren kan men kiezen tussen Acid Gold, Martian Red en de Indaco Tagelmust graphics. De prijs van de nieuwe Tuareg begint bij € 13.799 in Nederland, in België mag men €11.999 ophoesten.

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇