Yamaha doet geheimzinnig over 2022 MT-10

Yamaha doet geheimzinnig over 2022 MT-10

Menig motorliefhebber weet inmiddels dat Yamaha in 2021 zijn immens populaire MT-09 voorzag van een 890cc motorblok, een geüpdatet frame en een nieuwe agressievere look. Slechts enkele weken later kreeg kleinere broer MT-07 ook een kleine make-over. Maar, de MT-10 bleef achter. Daar nu lijkt verandering in te komen.

Chrome

Geen spam. Geen gezeur. Gewoon het laatste nieuws, direct in je mailbox. Liever geen e-mails? Volg ons dan via onze socials!

Europese typegoedkeurings-documenten verhullen niets minder dat de MT-10 en MT-10 SP nu ook een update te wachten staat. Om te beginnen met het CP4 motorblok dat rechtstreeks uit de R1 komt: de Japanners houden vast aan de 998cc cilinderinhoud maar een nieuw uitlaatsysteem moet de prestaties opkrikken. Op dit moment perst de MT-10 er 156 pk en 111 Nm koppel uit maar verwacht wordt dat 2022 MT-10 161.4 pk en 1 Nm meer heeft.

De gelekte documenten verklappen niets over de styling, maar nieuwe afmetingen doen hinten naar een herzien ontwerp. Zo duidt bijvoorbeeld de wielbasis die met 5cm verbreed is op modificaties aan het rijwielgedeelte. Het is nog niet eens Kerstmis, maar we kunnen nu alvast zeggen dat de 2022 MT-10 2 kg aangekomen is. Daarmee komt de normale MT-10 op 212 kg en de SP variant op 214kg.

Lees ook:
MV Agusta in 2021: Vernieuwde Brutale 800 en Dragster

Het ligt voor de hand dat de nieuwe MT-10 de koplamppartij met de overige MT’s zal gaan delen, maar tot Iwata Yamaha’s nieuwe naakte vlaggenschip onthuld blijft het slechts gissen. Één troost: Yamaha is zich volop aan het klaarmaken voor EICMA 2021, dus hopelijk hoeven we niet lang op officieel bericht te wachten.

Stephan

Stephan

Bij voorkeur op zijn KTM te vinden in de bizarste uithoeken. Als de rest van Nederland op de Spaanse Costa's te vinden is, tref je Stephan ergens in een land dat niet in de reisbrochures staat. In het Russische zand of op Italiaans circuitasfalt, niets is Stephan te gek. Als redacteur van Motorstof.nl hoopt Stephan niet alleen zijn passie voor motoren te kunnen delen, maar ook zeker zijn reiservaringen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇