Grote terugroepactie KTM en Husqvarna LC4-modellen

Grote terugroepactie KTM en Husqvarna LC4-modellen

Zowel KTM als Husqvarna hebben een grote terugroepactie op touw gezet voor hun LC4-modellen met een modeljaar tussen 2018 en 2020. Dit komt door het gedeelde blok tussen KTM en het van origine Zweedse merk. Er zou mogelijk een gevaar kunnen ontstaan door een beschadiging aan de afdichting van de koppelingscilinder.

Chrome

Geen spam. Geen gezeur. Gewoon het laatste nieuws, direct in je mailbox. Liever geen e-mails? Volg ons dan via onze socials!

De impact is groot, zo blijkt, want de LC4-blokken zijn in aardig wat modellen terug te vinden. Onder de terugroepactie vallen daarom vrijwel alle 690-modellen van KTM en alle 701-modellen van Husqvarna. Naar eigen zeggen is de beschadiging mogelijk ontstaan door een afwijkende assemblage, iets wat de functie van de koppelingscilinder zou kunnen beïnvloeden.

Volgens Husqvarna is de kans aanwezig dat het probleem niet op ieder model terug te vinden is. Toch worden alle bekende eigenaren door de merken netjes op de hoogte gesteld van het potentiele probleem, waarna uiteraard een kosteloze reparatie volgt.

Lees ook:
CONCEPT: Husqvarna presenteert elektrische E-Pilen

Onder de recall vallen in ieder geval de volgende modellen:

KTM 690 Enduro R
KTM 690 Duke
Husqvarna 701 Supermoto
Husqvarna 701 Enduro
Husqvarna 701 Supermoto
Husqvarna Vitpilen 701
Husqvarna Svartpilen 701
KTM 690 SMC R

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇