Can-Am teaset met elektrische motorfietsen line-up

Can-Am gaat zich committeren aan het bouwen van elektrische motorfietsen, zo laat het merk weten via een teaser die online werd verspreid. De Canadese fabrikant is tegenwoordig vooral bekend van zijn sneeuwscooter-achtige driewielers, waaronder de Can-Am Spyder. Toch zet elektrificatie de deuren tot de motormarkt wijd open en zijn er steeds meer merken die hun horizon willen verbreden.

Dat betekent niet dat de fabrikant onbekend is met tweewielers, zo werd de eerste Can-Am motorfiets al in 1973 geïntroduceerd en maakte het destijds snel naam in de crosswereld. Voor die afdeling viel een decennium later het doek, toen het moederbedrijf wegens bezuinigingen een einde maakte aan het tweewieler-avontuur.

“Nu de motorfietsindustrie schakelt naar elektrisch, zagen we een kans om ons motorfietserfgoed terug te winnen en opnieuw de markt op te komen. Deze nieuwe productcategorie is uiterst belangrijk voor ons en we zijn verheugd dat Can-Am-motorfietsen de eerste EV-modellen zijn in de elektrische line-up van BRP die aan de consument zal worden bevestigd. Velen van ons hebben zeer goede herinneringen aan het rijden op de vroege crossmotormodellen, en nu kijken we ernaar uit om voort te bouwen op de rijke geschiedenis van het merk Can-Am om een ​​nieuwe generatie van motorrijders en liefhebbers van elektrische voertuigen”, aldus José Boisjoli, President en CEO van BRP. 

Als we onderstaande teaser mogen geloven gaat de productlijn uit vier elektrische modellen bestaan; een roadster, cruiser, adventure en een scooter. Voor de officiële aankondigingen moeten we nog even geduld hebben: de eerste modellen worden pas medio 2024 verwacht.

Reacties

  1. Ok, ik ben overstag (not) .
    Een weekendje saurland samen met een Zero, nog geen 1/4 van mijn actieradius, buiten steden en snelwegen lastig laadpalen vinden. En overnachting 2 keer zo duur als anders omdat we iets met EV laadpaal moesten vinden.
    Met de huidige techniek hoop ik toch op een oplossing met bio brandstoffen.
    Het feit dat de grote Duitse automerken uit de formule-e stappen geeft me wat meer hoop op een oplossing in die richting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie