Tanken vanaf vandaag weer iets goedkoper

Nee, dit is écht geen grap. Vanaf vandaag betaal je eindelijk weer wat minder bij het tankstation, voor het eerst in tientallen jaren is de accijns op brandstof namelijk verlaagd. Een maatregel van de overheid die als pleister geplakt wordt om de bizar hoge brandstofprijzen wat te drukken.

Wie ondanks de slechte weersomstandigheden vandaag bij het pompstation staat kan de nodige drukte verwachten. NOVE, de organisatie van zelfstandige brandstofhandelaren, verwacht namelijk dat mensen vandaag massaal gaan tanken. Zo zagen diverse tankeigenaren hun omzet in de afgelopen dagen al afnemen, iets wat waarschijnlijk in de aankomende dagen ingehaald gaat worden.

De prijs van benzine bestaat in Nederland voor ongeveer de helft uit accijnzen en BTW, voor diesel geldt dit voor zo’n 40 procent. Vanaf vandaag worden de accijnzen voor benzine verlaagd met 17 cent per liter. Omdat er over deze accijnzen ook BTW wordt gerekend valt de daadwerkelijke prijs nu nóg lager uit.

De tijdelijke maatregel zal tot 31 december dit jaar duren. Voor motorrijders betekent de accijnsverlaging een besparing van zo’n 3-4 euro per tank.

Reacties

  1. Pas toch nog even naar de oosterburen geweest, benzine goedkoper dan het hier na de verlaging is en daar gaat dus ook nog eens 30ct vanaf door de geplande accijns verlaging (mooi voor het motorweer weer voor de dag komt.) Wel “grappig om te zien” dat ik daar in een autoblad yoch ook dezelfde discussies zie over de verhouding brandstofpomp prijs en belastingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie