Kawasaki Z1000? Nope…

Kawasaki Z1000? Nope…

China staat niet bepaald bekend om hun creativiteit en ook deze week lijkt daarop geen uitzondering te zijn, de afbeelding hierboven is namelijk niet van een Kawasaki Z1000. Nee, dit is de onlangs gepresenteerde Chi 302 welke door de Chinese fabrikant Dayu op de markt is gebracht.

Zoals de naam al doet vermoeden komt het blokje van deze Chi 302 niet echt in de buurt van de Z1000. De Chi heeft het namelijk te stellen met een vloeistofgekoelde 285cc paralleltwin welke zo’n 28 pk levert. Dat scheelt “slechts” een kleine 120 pk met Kawasaki. Opvallend zijn wel de upside-down voorvork en het feit dat Dayu een verbruik van maar liefst 1:27 opgeeft.

Als we eerlijk zijn ziet deze Aliexpress-stadsfiets er best wel dik uit, zelfs voor een rip-off met een maximaal vermogen van slechts 28pk. Prijzen voor de Chi 302 zijn op dit moment nog niet bekend, maar ze zullen waarschijnlijk enkel op de Aziatische markt verschijnen. Voor wie de looks toch onweerstaanbaar zijn: misschien heeft Kawasaki nog wel iets wat er op lijkt.

Chrome

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇