MV Agusta begint eigen stripboek

“Duitsers maken geen grappen”. Een veelgehoorde uitspraak. Of dat werkelijk zo is laten we in het midden, maar dat Italianen komisch ingesteld zijn laat MV Agusta op een interessante manier blijken. De Italiaanse motorbouwer begint een heus eigen stripboek dat het MV Agusta verhaal op een frisse manier moet vertellen, waar elk MV model een eigen rol speelt.

Wees gerust: hoe grappig dit nieuws ook klinkt, het is geen verlate 1 april grap. Voor het eerst in haar geschiedenis kun je binnenkort naast een MV petje ook een stripboek van het merk kopen waarin elk van de iconische modellen vertegenwoordigd worden door een personage dat als oerbeeld dient.

Als we luisteren naar de woorden van Filippo Bassoli, Marketing Director bij MV, zul je bijna denken dat de Italianen uit Varese om nieuwe klanten verlegen zitten: “Om nieuw publiek te trekken is het van belang een open mind te hebben en moet je dus niet bang zijn om dingen op een andere manier te doen.”

Zo is er Cesara, de hoofdrolspeler in de eerste aflevering: Soul of the Mountain, onlangs aangekondigd op de MV Agusta website. Cesara is een helikopterpiloot die in zijn vrije tijd graag de wegen rond de vliegbasis verkent op zijn Turismo Veloce. Andere modellen die in de volgende afleveringen een rol spelen zijn bijvoorbeeld de Brutale, de Rush, de F3 en de Rosso-uitovering van de Turismo Veloce. Het project werd ontwikkeld in samenwerking met Scuola Internazionale di Comics di Reggio Emilia, Academy of Visual Arts and New Media, één van Italië’s meest gedistingeerde comic scholen. Niemand minder dan Tommaso De Stefanis, die al sinds 2007 actief is in de scene en een erkend talent is op internationaal niveau, schreef de verhalen.

“Op dit moment is MV Agusta bezig om haar klantenbestand uit te breiden en proberen we voet aan wal te zetten in nieuwe segmenten van onze industrie. Deze stripserie is een kleine revolutie in hoe we altijd traditioneel ons merk gecommuniceerd hebben. Maar buiten marketingtactieken, zijn de strips ook gewoon leuk te lezen, goed geschreven en superieur getekend. Ik weet zeker dat MV Agusta fans wereldwijd zullen genieten van deze strips en zich deel van een grote gemeenschap voelen die verder reikt dan landsgrenzen en sociale grenzen.”, aldus Filippo Bassoli.

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie