2022 Ducati Streetfighter V4 krijgt mogelijk een SP versie

2022 Ducati Streetfighter V4 krijgt mogelijk een SP versie

Het assortiment van de Italiaanse fabrikant lijkt volgend jaar iets uitgebreid te worden, uit homologatiedocumenten vanuit de Verenigde Staten blijkt namelijk dat Ducati in 2022 een Streetfighter V4 SP op de markt gaat brengen. Over de details is nog weinig bekend, maar we weten wel dat die nieuwe SP versie zal bestaan naast de Streetfighter V4 en de V4 S.

Aan het blok wordt niets gewijzigd, de 2022 Streetfighter V4 SP haalt zijn kracht dus uit hetzelfde 1103cc V4 blok. De V4 van Ducati levert op dit moment zo’n 208 pk met een maximaal koppel van 122 Nm, en zal dus naar verwachting nauwelijks wijzigen. De upgrades blijven daarmee beperkt tot het kuipwerk en wat performance onderdelen, maar dat zijn we inmiddels wel gewend.

Qua details is er dus niet zoveel nieuws, maar willen we een gokje wagen dan kunnen we afkijken bij de Panigale V4 SP. Zo kan worden gedacht aan carbon velgen, Brembo Stylema R remklauwen een Brembo 19.21 radiale rempomp en wat carbon kuipdelen om nog wat grammetjes van het totaalgewicht af te snoepen. Ook een matzwarte verfbeurt is niet uitgesloten, al zal de 2022 Streetfighter V4 SP mogelijk pas tijdens de EICMA in Milaan worden onthuld.

Chrome

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇