Welke dekking kies ik voor mijn motorverzekering?

We denken niet vaak na over een motorverzekering. We kopen immers een motor, selecteren een dekking en pas wanneer we ons oog op een volgende motor laten vallen staan we weer stil bij onze motorverzekering. Toch kan het lonen tussendoor eens goed over je huidige dekking na te denken, misschien past deze inmiddels niet meer bij je wensen. WA-dekking, Beperkt Casco en Allrisk, hoe heb jij je motor verzekerd?

WA-Dekking

Iedere motorfiets moet zijn voorzien van een WA-dekking, deze minimale aansprakelijkheidsverzekering is wettelijk verplicht. WA staat namelijk voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met de WA-dekking ben je enkel verzekerd voor schades die je met jouw motorfiets bij anderen veroorzaakt. Het is daardoor tevens de goedkoopste dekking die je kunt krijgen.

Beperkt Casco

Kies je voor een motorverzekering met beperkt casco, dan gaat je dekking wat verder dan de WA. Zo worden niet alleen schades aan andere voertuigen vergoedt, maar zijn sommige schades en kosten aan je eigen motorfiets ook verzekerd. Zo ben je onder andere verzekerd tegen diefstal, brand of bij een aanrijding met loslopende dieren.

Allrisk motorverzekering

Een allrisk motorverzekering is de meest uitgebreide dekking die je kunt hebben. Deze verzekering wordt daardoor ook wel volledig casco genoemd. Met een allrisk verzekering ben je bij een ongeval niet alleen verzekerd voor de schade van de tegenpartij, maar is ook je eigen schade verzekerd. Deze dekking zie je daardoor veel terug bij dure en/of nieuwe motorfietsen.

Een keuze maken

Een keuze maken tussen de verschillende dekkingen kan lastig zijn, maar gelukkig zijn hier wel wat richtlijnen voor. Zo is het verstandig bij een nieuwe motor te kiezen voor een allriskverzekering, zo weet je zeker dat vrijwel iedere schade gedekt is en kom je niet voor financiële verrassingen te staan. Is je motor meer dan vijf jaar oud, overweeg dan de beperkt casco dekking. Zelf veroorzaakte schades komen dan voor eigen rekening, maar bij het verlies van je motorfiets door diefstal of brand ben je nog wel verzekerd. Pas wanneer je motor meer dan tien jaar oud is raden we de WA-dekking aan. Deze kan je eventueel nog uitbreiden met een aanvullende dekking.

Motorverzekering afsluiten

Een motorverzekering afsluiten is gelukkig zo gedaan, zo kun je op de site van MotoPort NoRisk verzekering alle voorwaarden doornemen. De voorwaarden daar zijn opgesteld door motorrijders en dat zie je onder andere terug in de stallingseis; zo hoef je bijvoorbeeld geen alarm te laten installeren op je motor indien hij boven een bepaalde waarde is. Ook heb je pechhulp vanaf een WA Beperkt Casco dekking en wordt de motor goed gerepareerd door een MotoPort vestiging bij schade. Heb je al een lopende verzekering? Dan helpen zij je graag met het regelen van de overstap! Wil je meer weten? Klik hier om direct je motor online te verzekeren.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met MotoPort NoRisk verzekering

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie