GELEKT: Eerste foto 2021 Suzuki Hayabusa

GELEKT: Eerste foto 2021 Suzuki Hayabusa

De teaser omtrent de langverwachte Suzuki Hayabusa heeft veel teweeg gebracht, het was dan ook een kwestie van tijd totdat de eerste foto gelekt zou worden. Hoewel het plaatje nou niet direct van de hoogste kwaliteit is – noem het maar gerust heel slecht – is er toch aardig wat te zien.

De 2021 Suzuki Hayabusa zal volgens planning 5 februari pas officieel aangekondigd worden, al was na het zien van de teaser toch wel vrij duidelijk om welke motorfiets het hier gaat. Een foto die op Instagram gedeeld wordt laat duidelijk zien dat de vormgeving van het model nog steeds die typische lijnen van het 1999 model bevat. Toch zal de oplettende kijker wat kleine wijzigingen in het kuipwerk kunnen vinden welke mogelijk een aerodynamische of koelende functie moeten uitvoeren.

Naast het kuipwerk valt de uitlaat van de vernieuwde slechtvalk op. Dat deze nogal groot is heeft natuurlijk te maken met de strengere Euro 5 emissienorm, al lijkt het er ook op dat men bij Suzuki is afgestapt van de dubbele uitlaat.

Wat zit er nu precies achter die kuipen?

Volgens gelekte informatie zal het aantal cc’s vermoedelijk toenemen naar 1440 cc, 100 cc meer dan z’n voorganger dus. We mogen er dan ook wel vanuit gaan dat Suzuki er alles aan heeft gedaan om de vorige specificaties te overtreffen, of minimaal te evenaren, zonder de emissienormen hierbij te schenden. Het is nog niet bekend of het model van een turbo of een supercharger zal worden voorzien zoals de H2-serie van Kawasaki. Houd voor meer informatie de website in de gaten, vrijdag horen we meer.

Chrome

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇