GERUCHT: Komt Kawasaki met een ZX-4R?

De geruchten doen eigenlijk al de ronde sinds de ZX-25R twee jaar geleden werd gepresenteerd voor de Aziatische markt, maar bronnen melden dat de kans op een nieuwe Kawasaki ZX-4R behoorlijk groot is en mogelijk op korte termijn al gepresenteerd wordt. Het Japanse Autoby deed al een gooi naar het ontwerp van de nieuwe viercilinder, gebaseerd op de patenten die enkele maanden geleden al werden gelekt.

Met de potentiele terugkeer van Japanse viercilinders met een kleine cilinderinhoud moet menig motorrijder toch wat nostalgische gevoelens onderdrukken, daar deze vooral in de jaren 90 erg populair waren. Zo werd de ZXR400 geïntroduceerd in 1989, stopte de productie eind jaren 90 en wist de kleine supersport een slordige 60 pk uit het blok te drukken.

2023 ZX4R

Dat daar verandering in komt is duidelijk, zo weet de huidige ZX-25R al zo’n 50 pk te leveren bij 15.500 tpm, dus rijst de vraag hoeveel pk Kawasaki kan leveren uit een moderne 400 cc viercilinder. De meningen zijn verdeeld, maar een maximaal vermogen van 80 pk is niet ondenkbaar. Verder zou het overgrote deel aan componenten worden overgenomen van de ZX-25R.

Wanneer zien we de Kawasaki ZX-4R?

Volgens de geruchten zal de nieuwe Kawasaki ZX-4R niet voor 2023 de Aziatische markt opkomen, waarna Europa mogelijk volgt. Er wordt rekening gehouden met een uiterlijk dat sterk lijkt op de ZX-10R met een kleurstelling die doet denken aan de ZXR750. In hoeverre de geruchten kloppen zullen we nog even moeten afwachten, Kawasaki houdt voorlopig z’n kaken stijf op elkaar.

Kawasaki ZX-4R Kawasaki

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie