GESPOT: Nieuwe KTM 1290 Super Duke RR

De geruchten over de nieuwe KTM 1290 Super Duke RR deden al even de ronde, maar via onze buitenlandse collega’s hebben we inmiddels zelfs wat beeldmateriaal mogen bekijken.

De RR wordt – mits de geruchten kloppen – beschikbaar in een gelimiteerde oplage van 500 stuks. Daarnaast is ‘ie ook nog eens voorzien van een flinke dosis carbon, magnesium en titanium waarmee er een gewichtsbesparing zou plaatsvinden van maar liefst 9 kg. Hiermee komt het totale gewicht van de 1290 Super Duke RR uit op slechts 180 kg.

Na een kleine analyse kunnen we melden dat de kappen onder het subframe van carbon zijn, hetzelfde geldt voor het voorspatbord en het nauwelijks waar te nemen windschermpje. Er wordt tevens gesproken over een carbon kettingbeschermer, hoewel deze op de foto’s niet zichtbaar is. Ook de titanium Akrapovic-uitlaat maakt onderdeel uit van de gewichtsbesparing, alsook de lichtgewicht wielen.

Motorisch gezien worden er geen grote wijzigingen verwacht en zullen we genoegen moeten nemen – ahum – met de welbekende LC8 V-twin uit de “standaard” R. Wat de prijs voor de RR precies wordt is nog niet duidelijk, al durven we toch wel te stellen ‘ie pijn gaat doen in je portemonnee. Officiële informatie rondom de 1290 Super Duke RR wordt eind deze maand verwacht.

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie