Hoe spannend wordt de MotoGP in 2023?

Het MotoGP seizoen van 2022 zit er ondertussen al weer even op. Het afgelopen seizoen bracht de MotoGP weer bizarre races voort die van maart tot november te bekijken waren via de welbekende kanalen. Nu het seizoen van 2022 is afgelopen zijn de teams druk bezig met de voorbereidingen voor volgend jaar. Dat betekent natuurlijk dat voor 2023 de lat nog hoger wordt gelegd, waarbij de winterstop zoals ieder jaar een cruciaal onderdeel zal vormen.

De MotoGP wedstrijden

De MotoGP races dit jaar waren bizar spannend. Tot aan de zomerstop leek de kans op een kampioenschap voor de Italiaanse Bagnaia verkeken, maar de strijd om de wereldtitel maakte op Assen een flinke U-turn. De Fransman – en tevens koploper – Quartararo crashte en raakte daarbij ook Aleix Espargaro die ook goede kaarten had in de strijd om het MotoGP-kampioenschap. Een blunder voor Quartararo en Yamaha waardoor Bagnaia en Ducati er met de winst vandoor gingen.

Die race moet ongetwijfeld effect hebben gehad op de rest van de titelstrijd, want waar Bagnaia na de zomerstop nog vier keer de winst wist te pakken bleef het beste resultaat van Quartararo steken op een derde plek in Sepang.

De strijd de titel werd bepaald in Valencia. Beide coureurs konden nog steeds het MotoGP-wereldkampioenschap veroveren, al lag het voordeel toch echt bij Ducati. Bagnaia wist dan ook met overtuiging het kampioenschap te pakken. Met drie coureurs in de top vijf heeft Ducati natuurlijk een succesvol jaar beleeft, we zijn dan ook zeer benieuwd wat het Italiaanse merk volgend jaar voor resultaten weet te behalen in de MotoGP.

Speculaties voor komend seizoen?

Voor elk van de elf teams zijn de twee coureurs voor volgend jaar al bevestigd. Suzuki zal vanaf aankomend seizoen niet meer deelnemen aan de MotoGP, maar GASGAS maakt daardoor zijn entree. De verwachtingen zijn hoog, hoewel er toch redelijk wat coureurs van zitje gewisseld zijn. Dankzij die verwachtingen zijn de fans alweer bezig met speculaties over de kampioen van volgend jaar. Hoewel er meestal wel een goede voorspelling te maken is wordt dat voor 2023 toch best spannend. Op dit moment voorspellen wie er in 2023 gaat winnen, is een beetje als online gokkasten spelen: je hebt geen idee wat het gaat opleveren.  Dat houdt de sport tegelijkertijd – net als af en toe een gokje wagen, ook zo leuk. Uiteindelijk willen de teams en coureurs vooral dat er mooie resultaten behaald gaan worden. 

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie