Honda kijkt af bij KTM en onthult nieuw concept Honda Hornet

Honda heeft zojuist hun schetsen voor de nieuwe Honda Hornet onthult. Het ontwerp is volgens de Japanners de perfecte mix tussen technische schoonheid en agressie. Een opvallende uitspraak, want het concept heeft wel erg veel weg van de KTM Duke.

Het was groot nieuws tijdens de EICMA 2021: de Honda Hornet zal zijn rentree maken bij Honda. Veel is er nog niet bekend over het nieuwe model, maar de schetsen die het Japanse merk heeft verspreid moeten er in ieder geval voor zorgen dat liefhebbers alvast kunnen beginnen met sparen.

Het concept zelf is ontstaan uit een samenwerking tussen Honda’s R&D filialen in Italië en Japan.

“Honda’s ontwerpfilosofie is om op een ongecompliceerde manier iets puurs en functioneels te maken, modellen die zowel prachtig in eenvoud zijn maar ook emoties losmaken. De schetsen laten zien hoe het Hornet-ontwerpconcept wendbaarheid, dynamiek en lichtgewicht belooft dankzij zijn slanke proporties, puntige zadel en superscherpe lijnen. Het creëert een compact geproportioneerd uiterlijk en heeft kenmerken van spanning en agressie van voor tot achter, wat het echte sportieve doel van de Hornet schetst.”, aldus hoofdontwerper Giovanni Dovis.

Of Honda echt geïnspireerd is geraakt door KTM valt natuurlijk te bezien, maar opvallend zijn de gelijkenissen wel.

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie