Lamborghini Edition: De Ducati Diavel 1260

Lamborghini Edition: De Ducati Diavel 1260

De Ducati Diavel is ons natuurlijk wel bekend, op 25 november 2020 presenteerde Ducati echter een limited edition welke is ontstaan door een samenwerking tussen Lamborghini en Ducati. De Diavel 1260 Lamborghini haalt zijn inspiratie uit de Lamborghini Siiàn FKP 37 en zal worden geproduceerd met een oplage van 630 stuks.

Om dit project uit te voeren hebben de ontwerpers van Ducati ervoor gekozen zich te laten inspireren door de Siàn FKP 37, de meest krachtige auto ooit gemaakt door Lamborghini met een vermogen van 819 pk. De kleurstelling van de Diavel 1260 Lamborghini werd bereikt door exact dezelfde kleuren te gebruiken als die van de Siàn, waarbij het kuipwerk wordt gekenmerkt door de kleur Gea Green, terwijl het frame, de achterkant van het zadel en de gesmede velgen worden verfraaid met het gebruik van de kleur Electrum Gold.

De details van de motorfiets die Ducati voor dit specifieke project heeft herontworpen, zijn allemaal gemaakt van carbon. Naast de eerder genoemde radiatorcovers en luchtinlaten zijn ook de uitlaatdempercover, spoiler, centrale tankcover, zadelcover, voor- en achterspatborden, dashboardcover en het koplampframe van carbon gemaakt.

Nummer 63

De aanwezigheid van het getal 63 valt op in de kleurstelling, een belangrijk nummer voor de Sant’Agata Bolognese fabrikant, die in 1963 werd opgericht. Door dit aantal met tien te vermenigvuldigen, krijgen we de 630 genummerde eenheden die van dit model zullen worden geproduceerd, die elk het unieke productienummer zullen dragen op een aluminium plaat die op het frame wordt aangebracht.

Het kloppende hart van de Diavel 1260 Lamborghini is de 1262 cc Ducati Testastretta DVT met variabele timing. Dit motorblok is in staat om 162 pk (119 kW) bij 9.500 tpm en 129 Nm (13,2 kgm) bij 7.500 tpm te leveren met een vlakke koppelcurve vanaf een gemiddeld laag toerental.

Lees ook:  Ciao, Vale!

Ducati x Lamborghini, wat mag dat kosten?

De Diavel 1260 Lamborghini sluit zich aan bij het Diavel 1260 gamma. De ‘reguliere’ Diavel heeft echter een vanafprijs van €24.290, terwijl deze Diavel 1260 Lamborghini verkrijgbaar zal zijn voor 34.990 Euro in België en 39.990 Euro in Nederland. Of ‘ie dat waard is mogen jullie lekker zelf bepalen. Voor de eigenaren van de Diavel 1260 Lamborghini nog een leuke bijkomstigheid: het zal mogelijk zijn om een exclusieve helm aan te schaffen met speciale graphics afgestemd op de motorfiets.

Chrome

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇