Zelf je motor vervoeren doe je zo!

Een motor vervoeren is een vrij eenvoudige klus, mits je beschikt over de juiste benodigdheden. In deze blog leggen we je graag uit wat je precies nodig hebt, en hoe je een motor eenvoudig vervoert in een bus, aanhanger of bestelwagen.

Voor het veilig vervoeren van een motor kun je het beste gebruik maken van een oprijplaat, een inrijklem en een paar spanbanden. Een inrijklem en oprijplaat zijn niet  noodzakelijk, maar maken het motortransport wel een stuk gemakkelijker.

Die oprijplaat is goed voor je rug

Met behulp van de oprijplaat zorg je ervoor dat je de motor eenvoudig in je bestelbus of op je aanhanger krijgt. Plaats de oprijplaat met de overloop op de aanhanger en zorg dat deze niet kan verschuiven. Om hier zeker van te zijn kun je deze dus het beste zekeren door middel van een spanband. Heb je een relatief lichte motor die je goed kunt vasthouden dan kun je hem natuurlijk proberen te tillen met twee vrienden.  Een aanrader is het niet, maar nood breekt wet.

Je motor vervoeren wordt makkelijk met een inrijklem

Hoewel je ook zonder inrijklem kunt maakt deze het motortransport een stuk makkelijker. Nadat je de motor in de bestelbus of aanhanger hebt gezet plaats je het voorwiel eenvoudig in de inrijklem. Hierdoor blijft de motor rechtop staan en hoef je geen gebruik te maken van de standaard. Buiten de reguliere inrijklemmen kun je ook kiezen voor een verankerde klem. Deze klem bevestig je op de aanhanger of in de bestelbus waardoor je voorwiel geen kant meer op kan.

En spannen maar…

Een motor vervoeren lukt natuurlijk niet zonder spanbanden, daarmee zorgen we ervoor dat de motor niet meer van zijn plaats komt. We gaan ons vooral richten op het vastzetten van de voorzijde, als deze namelijk vast staat zal de achterzijde nog nauwelijks bewegen.

motor vervoeren met spanbanden

Er zijn over het algemeen twee manieren om je motor vast te zetten met spanbanden. Heb je een superbike stuur en haken aan je spanbanden, dan kun je je spanbanden aan je stuur vastmaken. De spanbanden zeker je vervolgens schuin naar voren aan je aanhanger of bus vast. Hierdoor kan je motor niet meer naar achter en door de inrijklem kan hij ook niet omvallen. Krijg je je spanbanden niet aan je stuur vast dan kun je ervoor kiezen deze over je onderste kroonplaat, langs je voorvork te steken. Gebruik bij voorkeur een spanband voor zowel links als rechts.

Staat de voorkant gezekerd? Dan ben je in principe klaar, de meeste motorfietsen zullen nauwelijks nog bewegen. Wil je echt zeker zijn dat je achterkant niet gaat schuiven, dan kun je ervoor kiezen nog een spanband door je passagier stepjes te halen. Mocht je deze niet hebben dan voldoet een spanband door het achterwiel ook prima.

Zo zie je maar dat een motor vervoeren niet moeilijk hoeft te zijn. Uiteraard zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden, dus ook als het om motor transport gaat. Gebruik jij een andere methode om je motor te vervoeren? Laat het ons gerust weten in de comments!

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie