Moto Guzzi presenteert futuristische V100 Mandello

Er is genoeg om naar uit te kijken voor 2022, maar het aantal écht nieuwe modellen valt behoorlijk mee. Dat geldt echter niet voor Moto Guzzi, de Italiaanse fabrikant presenteerde hun gloednieuwe V100 Mandello tijdens de EICMA in Milaan. Een motorfiets zoals we die nog niet kennen van Moto Guzzi; voorzien van alle elektronische snufjes met een primeur op wereldniveau.

Het motorblok van de nieuwe V100 Mandello is geheel in de lijn der traditie een dwarsgeplaatste 90° V-twin welke in dit geval speciaal voor de V100 is ontworpen. De vloeistofgekoelde tweecilinder heeft een cilinderinhoud van 1042 cc en levert daarmee maximaal 115 pk gecombineerd met een koppel van 105 Nm, specificaties waarmee de V85 TT ver achter zich wordt gelaten.

Het motorblok is daarnaast 105 mm korter dan het blok uit de V85 TT, wat zich direct vertaald naar een compacter chassis. Dit zorgt onderaan de streep voor een vrij korte wielbasis van 1486 mm, welke de stuureigenschappen en het sportieve karakter kracht moet bijzetten.

V100 Mandello: Een elektronisch hoogstandje

Ook op elektronisch vlak is door Moto Guzzi een grote stap gezet, zo is de nieuwe V100 Mandello de eerste Moto Guzzi welke is uitgerust met semi-actieve vering, een quickshifter en bochten-ABS. Het grootste nieuws is echter de semi-actieve aerodynamica, een oplossing waarmee Moto Guzzi een wereldwijde primeur maakt.

aerodynamica V100 Mandello

De adaptieve aerodynamica dient naar eigen zeggen vooral als windbescherming. Zo wordt onder andere het kuipruitje automatisch verhoogd wanneer er sprake is van hogere snelheden. Twee deflectoren aan de zijkant van de tank zorgen naar eigen zeggen voor een vermindering van 22% van de luchtweerstand met een hoger comfort als gevolg.

Naast eerder genoemde nieuwe elektronica is de Moto Guzzi V100 Mandello ook voorzien van cruise control, 4 rijmodi en een 5″ TFT-kleuren display. Onder de vier rijmodi vallen Travel, Sport, Rain en Road. Allen zijn voorzien van verschillende niveaus in motormapping, tractie controle, motorrem en de optionele semi-actieve vering.

Prijs Moto Guzzi V100 Mandello

De nieuwe V100 Mandello zal in twee versies verschijnen, de meest complete versie bevat standaard een quickshifter, verwarmbare handvatten en de semi-actieve vering. Wanneer de nieuwe Moto Guzzi bij de dealers kan worden verwacht, en wat het prijskaartje van deze jongste telg binnen de Mandello-familie wordt is nog niet bekend.

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie