Feest bij Moto Guzzi: Update voor de V85 TT

Feest bij Moto Guzzi: Update voor de V85 TT

Het jaar 2021 blijkt een belangrijke te zijn voor de Italiaanse motorfietsenfabrikant, dit jaar vieren ze namelijk hun 100e verjaardag. Dat mag niet ongemerkt blijven zullen ze in Mandello gedacht hebben, het merk komt daarom met wat vernieuwingen voor de V85 TT.

De Moto Guzzi V85 TT zag in 2018 het licht en mag zich met trots dé adventure bike van Moto Guzzi noemen. Het concept is minimalistisch en praktisch, met een duidelijke knipoog naar het verleden. Het retro design doet ons denken aan de machines die in de jaren 80 de Parijs Dakar domineerden. Het model is dan ook de enige classic enduro op de markt.

Moto Guzzi heeft voor 2021 de V85 TT vernieuwd, en heeft daarbij duidelijk de meningen van het grote publiek meegenomen. De aanpassingen voor het 2021 model zitten ‘m dan ook met name in het blok. Als constructie wordt er uiteraard nog steeds gebruik gemaakt van de grote trots van Moto Guzzi: de 90° dwarsgeplaatste luchtgekoelde V-twin. Het blok levert nu meer koppel in de lage toeren en in het middengebied, winst die ze naar eigen zeggen halen uit aanpassingen in de kleptiming en elektronica.

De nieuwe spaakwielen worden nu met tubeless banden uitgerust, wat zo’n 1,5 kg in gewicht moet schelen en de onafgeveerde massa ten goede komt. Dit alles zorgt volgens de Italiaanse fabrikant tot verbeterde rijeigenschappen. Ook wordt de 2021 V85 TT uitgerust met twee nieuwe rijmodi: Sport en Custom. Hiermee beschikt de V85 TT nu over vijf rijmodi tezamen met Street, Rain en Off-Road. Cruise Control en het gekleurde TFT-scherm behoren op het vernieuwde model tot de standaard.

Lees ook:  Sneller en comfortabeler: De nieuwe Moto Guzzi V7

Naast alle technische wijzigingen wordt de 2021 V85 TT natuurlijk voorzien van een aantal nieuwe kleurstellingen: Nero Etna, Giallo Mojave and Rosso Uluru.

Chrome

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇