Dubbel feest: De nieuwe Moto Guzzi V9

Dubbel feest: De nieuwe Moto Guzzi V9

Moto Guzzi viert zijn 100-jarig bestaan en naast de vernieuwde V85 TT is ook de Moto Guzzi V9 flink onder handen genomen. Het Italiaanse merk heeft het model voorzien van een nieuw blok: 850cc, 65pk en 73 Nm, daar mogen we het voorlopig mee doen.

Volgens Moto Guzzi zijn er drie dingen die hun custom bikes gemeen hebben: het persoonlijke design, de 90° dwarsgeplaatste V-twin en rijplezier in alle omstandigheden. Met deze kenmerken in het achterhoofd heeft de fabrikant uit Mandello de Moto Guzzi V9 versies volledig vernieuwd voor 2021.

De V9 Roamer is een custom met een universeel design, een genot voor het oog met genoeg unieke details. De V9 Bobber is z’n duistere tegenhanger, welke gekenmerkt wordt door z’n brede banden en minimalistische design.

De 2021 Moto Guzzi V9

Beide versies zijn drastisch aangepakt om comfort en rijplezier te verbeteren. De grootste wijziging zit hem in het nieuwe 850cc blok welke 65 pk en 73 Nm levert. Vooral qua koppel is er dus een aardige sprong gemaakt. De vernieuwde voetsteunen, welke op rubberen pads worden gemonteerd, moeten vibraties verminderen. Dit alles om het comfort zo hoog mogelijk te houden. Als aanvulling op de ABS is de instelbare MGCT Traction Control System (welke volledig is uit te schakelen) nu ook standaard beschikbaar.

De Moto Guzzi V9 Bobber is tevens voorzien van een nieuw zadel, om de minimalistische look zoveel mogelijk in stand te houden. Daarnaast zijn de aluminium zijpanelen en het voorspatbord vernieuwd. Het instrumentenpaneel van de V9 Bobber lijkt ook te zijn aangepast, tezamen met de volledig nieuwe koplamp waarop de ‘Mandello Eagle’ terug te vinden is.

Lees ook:  De nieuwe Ducati Multistrada: is dit de GS-killer?

Zowel de 2021 Moto Guzzi V9 Roamer als de V9 Bobber blijven beschikbaar in een 35 kW uitvoering. De V9 Roamer is beschikbaar in de kleurstelling Grigio Lunare, waarmee de spatborden, brandstoftank en zijpanelen voorzien worden van een glanzende finish. De Moto Guzzi V9 Bobber is er in een volledige matte kleurstelling: Nero Essenziale, waarmee de Italiaanse fabrikant duidelijk het karakter van dit model willen benadrukken.

Chrome

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇