Motorvakantie in Canada: wanneer heb je een visum nodig?

Wie denkt aan een motorvakantie aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zal ongetwijfeld Route 66 in gedachten hebben, maar wist je dat ook Canada voor motorrijders bijzonder veel te bieden heeft? Kronkelwegen, een ongerepte natuur en ongeëvenaarde routes zoals de Golden Triangle Circle, Canada heeft het allemaal. Maar hoe regel je zo’n motorreis, en wanneer heb je daar een visum voor nodig?

Motorroute Canada

Door een globale route uit te stippelen weet je zeker dat je tijdens je reis niet voor vervelende verrassingen komt te staan. De Golden Triangle Circle Route zou hoog op je lijstje moeten staan: een prachtige motorroute waarmee je onder andere Kootenay, Banff en Yoho passeert, drie nationale parken waar je ongetwijfeld even van het uitzicht wilt genieten.

Wie wat langer voor zijn motorvakantie in Canada uittrekt en een Route 66-ervaring niet aan zich voorbij kan laten gaan kan natuurlijk kiezen voor de Trans Canada Highway Route. Deze route loopt van het uiterste puntje in het westen van Canada naar het oosten en beslaat in totaal maar liefst 7.821 kilometer. Mocht je de Golden Triangle echt niet willen missen, dan kun je beide routes vrij simpel met elkaar combineren.

Eigen motor

Iedereen rijdt natuurlijk het liefst op zijn eigen motor, en in sommige gevallen blijkt dit ook de goedkopere optie. Wil je enkel een dagje de Golden Triangle Circle Route trotseren, dan raden we je sterk aan een motor te huren. Zo bespaar je niet alleen een hoop kosten, maar kun je je ook eenvoudig goed verzekeren. Zo kun je na een lange rit heerlijk in je hangmat met standaard gaan liggen een genieten van het mooie uitzicht in Canada.

Ben je toch van plan weken – of misschien zelfs maanden – weg te blijven, dan loont het om de twee opties met elkaar te vergelijken. Het vervoeren van één motor neemt namelijk al snel zo’n drieduizend euro in beslag en dan moet de verzekering vaak nog geregeld worden. Bij veel Nederlandse verzekeraars ben je namelijk niet gedekt in Canada, ook deze zul je dus in je vergelijking mee moeten nemen.

Visum nodig?

Met enkel een route uitstippelen en een motor regelen ben je er helaas nog niet, want ook administratief gezien moet er wat geregeld worden. Als Nederlandse toerist heb je gelukkig geen visum nodig, maar moet je een eTA Canada aanvragen. Dit formulier is sinds 2016 verplicht voor alle reizigers naar Canada, net zoals het ESTA-formulier dat is voor de VS.

Aanvragen gaat vrij eenvoudig en kan volledig online. Na goedkeuring wordt het eTA aan je paspoort gekoppeld, waarna deze maar liefst vijf jaar geldig is. In dat tijdsbestek mag je dus onbeperkt naar Canada reizen, mits ook je paspoort nog geldig is. Met een geldig eTA mag je maximaal zes maanden aaneengesloten in Canada verblijven, wil je langer blijven dan zul je toch een visum moeten regelen.

 

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie