Schoonmaken van je helm in de winter: een stappenplan

Als je regelmatig de weg op gaat met de motor of met de scooter, dan merk je, zeker in de winter, dat je helm meer onderhoud nodig heeft. En dat is niet zo gek. Veel kou, regen, sneeuw, zand en strooizout zorgen ervoor dat je helm veel te verduren heeft in de koude wintermaanden.

Kraakt en piept je helm iéts te veel? Dan is je helm echt aan vervanging toe. Kies dan bijvoorbeeld voor een nieuwe motorhelm met een anti-vochtvizier.

Wil je je nieuwe helm goed onderhouden? We geven je een aantal tips voor het schoonmaken van de helm zodat je er jarenlang plezier van hebt:

#1 Verwijder vuil en sneeuw

Voordat je begint met het echte schoonmaken, is het belangrijk om al het vuil en sneeuw van je helm te verwijderen. Gebruik hiervoor een zachte borstel of een microvezeldoek. Zorg dat je de binnenkant van de helm ook goed schoonmaakt, aangezien dit de plek is waar zweet en andere vochtige stoffen zich ophopen.

#2 Gebruik milde reinigingsmiddelen

Om je helm echt grondig schoon te maken, kun je gebruik maken van milde reinigingsmiddelen zoals milde zeep of shampoo. Vermijd sterk of zure reinigingsmiddelen, aangezien deze de beschermlaag van de helm kunnen aantasten, wat de levensduur van je helm verkort.

#3 Droog de helm grondig af

Na het reinigen van je helm, is het belangrijk om hem grondig af te drogen. Gebruik hiervoor een zachte doek of papieren handdoeken. Zorg ervoor dat de binnenkant van de helm ook goed droog is voordat je hem opbergt. Een vochtige binnenkant van je helm is een uitermate geschikte plek voor schimmels en bacteriën, iets wat je natuurlijk wilt voorkomen.

#4 Bewaar de helm op een droge plek

Ten slotte is het belangrijk om je helm op een droge plek op te bergen. Dit kan bijvoorbeeld in een kast of op een plank zijn. Zorg ervoor dat de helm niet in direct contact komt met direct zonlicht of warmtebronnen, aangezien dit de beschermlaag van de helm kan aantasten.

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie