De snelste motoren ter wereld

Dat de snelste motor ter wereld geen productiemotor is klinkt logisch, mede daarom hebben we een gecombineerde lijst samengesteld: de snelste motoren in productie en de snelheidsrecords van onze geliefde tweewielers. Dat motorfietsen snel zijn is geen verrassing, maar de snelheden die deze motoren halen zijn nauwelijks te bevatten.

De snelste motor ter wereld: de Top 1 Oil “Ack Attack”

snelste motor ter wereld

Als snelste motor ter wereld verwacht je natuurlijk een gestroomlijnd kannon als deze, welke amper te herkennen is als motorfiets. Je verwacht waarschijnlijk ook dat dit snelheidsrecord regelmatig verbroken wordt, maar dat is vreemd genoeg niet het geval. Het snelheidsrecord van deze Ack Attack werd namelijk door Rocky Robinson gevestigd op 25 september 2010, al meer dan 10 jaar geleden dus! Dit gebeurde op de Bonneville-zoutvlakte in de Verenigde Staten. De motorfiets haalde toen een gemiddelde snelheid van maar liefst 605,697 km/u over één kilometer. De motorfiets maakt hierbij gebruik van twee getunede Hayabusa met een gecombineerde inhoud van ongeveer 2600cc.

De snelste motor in productie: de Kawasaki Ninja H2R

snelste motor in productie

Er wordt nog steeds gedacht dat de goed oude Suzuki Hayabusa de snelste motor in productie is, toch is het inmiddels deze Kawasaki Ninja H2r. Deze H2R is gelimiteerd verkrijgbaar, maar wordt nog geproduceerd dus mag zich wat ons betreft de snelste motor in productie noemen. De handgebouwde motorfiets is met zijn 310 pk goed voor een snelheid van zo’n 400 km/u. Mocht je die snelheid willen rijden dan zul je wel je portemonnee moeten trekken, met een prijskaartje boven de €50.000 is dit namelijk niet de goedkoopste motorfiets.

De snelste elektrische motor ter wereld: de Vox Wattman

Dit is de snelste elektrische motor van dit moment

Max Biaggi (ja, die) wist met de Vox Wattman een snelheid te behalen van maar liefst 408 km/u. Dit gebeurde in oktober 2020, waardoor deze elektrische motorfiets zich nu met trots de snelste mag noemen.

Gezien de snelle ontwikkelingen van elektrische motorfietsen verwachten we dat ook dit record op korte termijn wel verbroken zal worden.

Snelste elektrische productie motor: de Lightning LS-218

snelste elektrische motor

De Lightning LS-218 mag zich niet alleen de snelste elektrische productiemotor noemen, officieel is het zelfs de snelste productiemotor. Omdat de Kawasaki Ninja H2R slechts gelimiteerd verkrijgbaar is voldoet deze namelijk niet aan alle eisen om deze titel officieel te krijgen. De Lightning LS-218 heeft deze titel inmiddels al sinds 2014 en kan een snelheid halen van maar liefst 350 km/u. Voor een prijs van omgerekend zo’n €32.000 koop je deze snelste motorfiets ter wereld, bestellen doe je hier. Het geluid moet je er zelf bij bedenken, dat dan weer wel.

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie