De strooikaart van Rijkswaterstaat

De strooikaart van Rijkswaterstaat

De strooikaart laat ons zien dat er alweer flink wordt gestrooid door Rijkswaterstaat. Dat is natuurlijk met de beste bedoelingen, maar niet iedere motorrijder is er blij mee. Voor hen die echt een hekel hebben aan pekel is de strooikaart een uitkomst. Hierop is af te lezen waar en wanneer is gestrooid, ideaal wanneer je pekel zoveel mogelijk wilt vermijden.

Op de kaart van Rijkswaterstaat is live af te lezen waar de strooiwagens rijden en wat de wegdektemperaturen zijn. Tevens is er op de strooikaart de mogelijkheid om tot 6 uur terug te kijken. Je ziet dus altijd of er gestrooid is, da’s wel zo handig. Er is helaas geen mogelijkheid om te zien welke routes strooiwagens nog gaan afleggen, wel kun je twee uur vooruit kijken naar de verwachte wegdektemperaturen.

strooikaart
Naast de wegdektemperaturen en strooiwagens zijn ook radarbeelden inzichtelijk op de strooikaart.

Het heeft gevroren, maar er is niet gestrooid

Rijkswaterstaat strooit over het algemeen preventief wanneer de weg vochtig is en wegdektemperaturen onder het vriespunt komen te liggen. Het kan echter voorkomen dat er niet wordt gestrooid, bijvoorbeeld omdat er nog voldoende zout op de weg ligt, er geen condensatie of neerslag is geweest, of de temperaturen boven nul blijven.

Chrome

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇