Je motor overschrijven, doe jij het online?

Dat online overschrijven een uitkomst is mag duidelijk zijn. Wie de afgelopen jaren een motor heeft overgeschreven kent vast wel de rompslomp die daarbij komt kijken. Nadat de deal gemaakt is samen naar het postkantoor of kentekenloket, wat tegenwoordig gelukkig bij de buurtsuper zit, en daar op vertoon van je ID-bewijs en kentekenbewijs de motor overschrijven. Afhankelijk van je regio kun je nog weleens pech hebben, want niet iedere supermarkt met een postkantoor is open op zondag.

Een motor kopen neemt al wat tijd in beslag, een kenteken digitaal overschrijven is daarom wel een uitkomst. Er lijken echter bijzonder weinig mensen bekend mee te zijn als we de rijen bij het postkantoor mogen geloven. Een motorfiets overschrijven kan namelijk gewoon online. Het enige wat je ervoor nodig hebt is je kentekencard, tenaamstellingscode, identiteitsbewijs en een smartphone met NFC-lezer. Die laatste zit trouwens standaard op Android versies 6 of hoger, of een Iphone 7 of hoger.

Online je motor overschrijven: hoe gaat dat in zijn werk?

Via de RDW website log je in op je DigiD, hier kun je vervolgens inloggen met behulp van de DigiD app. Om in te kunnen loggen heb je de app nodig, het is dus handig deze van tevoren te downloaden. De app is overigens het enige waar die NFS-lezer voor nodig is, om de DigiD app namelijk te activeren dien je je identiteitsbewijs te scannen.

Na het inloggen en de stappen doorlopen te hebben kom je in het betaalscherm, de schade: €10,40. Na de betaling te hebben voldaan kun je drie mailtjes verwachten:

  • Een betalingsbevestiging
  • Een overschrijvingsbewijs
  • Een tenaamstellingsverslag (met eerste gedeelte tenaamstellingscode) en het vrijwaringsbewijs

Via de post ontvang je vervolgens binnen 30 dagen het tweede gedeelte van de tenaamstellingscode en het kentekenbewijs, simpel toch? Het online overschrijven van een motorfiets heb je op deze manier, mits je de DigiD app al hebt geïnstalleerd, al binnen vijf minuten geregeld.

Zoals hierboven is te lezen heb je pasjes (ID kaart en kentekenbewijs) nodig. Om je pasjes altijd bij je te hebben is het aan te raden om ze te bewaren in een pasjeshouder. Op deze manier heb je ze altijd bij je, ook als je lekker aan het motorrijden bent. De pasjeshouder is klein en zit dus niet in de weg in je broekzak. 

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie