Je motor overschrijven, doe jij het online?

Je motor overschrijven, doe jij het online?

Dat online overschrijven een uitkomst is mag duidelijk zijn. Wie de afgelopen jaren een motor heeft overgeschreven kent vast wel de rompslomp die daarbij komt kijken. Nadat de deal gemaakt is samen naar het postkantoor of kentekenloket, wat tegenwoordig gelukkig bij de buurtsuper zit, en daar op vertoon van je ID-bewijs en kentekenbewijs de motor overschrijven. Afhankelijk van je regio kun je nog weleens pech hebben, want niet iedere supermarkt met een postkantoor is open op zondag.

Een tweedehands motor kopen neemt al wat tijd in beslag, een kenteken digitaal overschrijven is daarom wel een uitkomst. Er lijken echter bijzonder weinig mensen bekend mee te zijn als we de rijen bij het postkantoor moeten geloven. Een motorfiets overschrijven kan namelijk gewoon online. Het enige wat je ervoor nodig hebt is je kentekencard, tenaamstellingscode, identiteitsbewijs en een smartphone met NFC-lezer. Die laatste zit trouwens standaard op Android versies 6 of hoger, of een Iphone 7 of hoger.

Online je motor overschrijven: hoe gaat dat in zijn werk?

Via de RDW website log je in op je DigiD, hier kun je vervolgens inloggen met behulp van de DigiD app. Om in te kunnen loggen heb je de app nodig, het is dus handig deze van tevoren te downloaden. De app is overigens het enige waar die NFS-lezer voor nodig is, om de DigiD app namelijk te activeren dien je je identiteitsbewijs te scannen.

Na het inloggen en de stappen doorlopen te hebben kom je in het betaalscherm, de schade: €10,40. Na de betaling te hebben voldaan kun je drie mailtjes verwachten:

  • Een betalingsbevestiging
  • Een overschrijvingsbewijs
  • Een tenaamstellingsverslag (met eerste gedeelte tenaamstellingscode) en het vrijwaringsbewijs
Lees ook:  Circuitdag op je motor: Wat kun je verwachten?

Via de post ontvang je vervolgens binnen 30 dagen het tweede gedeelte van de tenaamstellingscode en het kentekenbewijs, simpel toch? Het online overschrijven van een motorfiets heb je op deze manier, mits je de DigiD app al hebt geïnstalleerd, al binnen vijf minuten geregeld.

Chrome

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇