Deze nieuwe flitspaal houdt écht alles in de gaten

Deze nieuwe flitspaal houdt écht alles in de gaten

De Belgische politie heeft sinds kort een zogenaamde superflitspaal in gebruik genomen, het apparaat kan maar liefst 32 weggebruikers tegelijk in de gaten houden over acht verschillende rijstroken. Het apparaat van Franse makelij werd de afgelopen jaren al grondig getest, maar het eerste exemplaar is nu dus echt te vinden op de E411 bij Beez.

De Mesta Fusion – zoals het apparaat genoemd wordt – heeft een werkgebied van maar liefst 200 meter lang en acht rijstroken breed. De superflitspaal heeft het niet alleen gemunt op automobilisten, want ook motorrijders zijn aan de beurt. Zo kunnen snelheden tot 300 km/h worden gemeten, en kunnen illegale inhaalacties ook worden beboet.

In België wil men zo snel mogelijk 400 flitspalen langs de weg hebben staan, wat de plannen in Nederland zijn is nog niet bekend.

Chrome

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇