Motorberging: 6 opties om je motor te stallen

We zorgen goed voor onze gemotoriseerde tweewielers, dus willen we ze ook met een gerust hart kunnen stallen. Niet iedereen is in het bezit van een motorberging, waardoor sommige motorrijders net wat creatiever moeten zijn. Speciaal voor hen zochten we de best mogelijke oplossingen, voor zowel een groot als klein budget. Dit zijn dé opties om je motor op te bergen!

Garagebox huren

Wie iedere maand wat salaris over heeft en zelf niet over een motorberging beschikt kan mogelijk een garagebox huren. Even zoeken op Marktplaats of Funda geeft flink wat opties, al kunnen de prijzen per regio behoorlijk uiteenlopen. Om de huurprijs wat te drukken kun je mogelijk je motormaten porren om een garagebox te delen. Zorg dat je box zo dicht mogelijk in de buurt zit, de stap om te gaan rijden wordt er namelijk niet kleiner op.

Bouw je eigen motorberging

Wel de ruimte en twee rechterhanden, maar niet het budget? Zelf een schuurtje bouwen kan ook, en is goedkoper dan een schuur of motorberging aan laten leggen. Met een beperkt budget kies je enkel voor een afdakje, heb je wat meer te besteden dan kun je natuurlijk een hele schuur bouwen. TIP: kies bij een volledige motorberging voor een betonnen vloer, of zorg dat er geen vocht vanuit de grond je schuur in kan. Zo voorkom je condens en dus ook mogelijke schade aan je motor.

Lees ook:
Circuitdag op je motor: Wat kun je verwachten?

BikeBox24 motorberging

Naast het bouwen – of aanschaffen – van een schuurtje zijn er tegenwoordig ook andere producten die dienst doen als motorberging, waaronder de BikeBox24. Qua vormgeving moet je er van houden en ook het prijskaartje is niet misselijk met een vanafprijs van zo’n €3500, Toch is de berging naar eigen zeggen verzekeringstechnisch een stuk aantrekkelijker dan een eigenhandig gebouwd schuurtje. Ideaal voor op de oprit, als je ‘m betalen kunt.

In de huiskamer

Tja, hier zitten natuurlijk wel wat haken en ogen aan. Zo moet je partner het maar kunnen waarderen, moet je niet op drie hoog achter wonen en moet je motor door de voor- of achterdeur passen. Kun je die checklist afvinken dan kun je je bochtenmonster prima in de huiskamer opbergen. Bij oudere motoren willen de carburateurs nog weleens wat benzinedampen verspreiden, check dit dus van tevoren. Tijdens de wintermaanden versier je je bolide gewoon van wat kerstversiering, heb je die boom ook niet meer nodig.

Geen motorberging, dan kun je je motor altijd nog in een parkeergarage stallen

Parkeergarage

Je motor opbergen in een (beveiligde) parkeergarage is een optie, maar eigenlijk verre van ideaal. Hij staat er weliswaar droog, maar het blijft makkelijk zaken doen voor criminelen, al is het risico wel enigszins afhankelijk van je woonplaats. Durf je dat gokje wel te nemen en laat je je motor liever niet buiten staan check dan welke parkeergarages je in de buurt hebt.

Lees ook:
Circuittaal: wat is een apex?

Buiten

Is geen van de andere opties voor jou weggelegd dan kun je je tweewieler altijd nog buiten opbergen. Op eigen terrein onder een degelijke motorhoes moet geen probleem vormen. Condensvorming onder de hoes wil je absoluut voorkomen, dit vergroot immers de kans op roest. Wil je je motor permanent op de stoep parkeren, weet dan dat dit niet in elke gemeente is toegestaan. Het loont dus daar even te informeren, om zo potentiele bekeuringen te voorkomen.

Volg ons op social media

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Instagram

Advertentie

Populair

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇