Motorberging: 6 opties om je motor te stallen

Een goede berging voor je motor is belangrijk. Toch is niet iedereen in het bezit van een motorhok, waardoor sommige motorrijders net iets creatiever moeten zijn. Speciaal voor hen zochten we de beste oplossingen om je motor te stallen, voor zowel een groot als klein budget. Dit zijn dé opties om je motor op te bergen!

Garagebox huren

Wie iedere maand wat salaris over heeft en zelf niet over een motorberging beschikt kan mogelijk een garagebox huren. Even zoeken op Marktplaats of Funda geeft flink wat opties, al kunnen de prijzen per regio behoorlijk uiteenlopen. Om de huurprijs wat te drukken kun je mogelijk je motormaten porren om een garagebox te delen. Zorg dat je box zo dicht mogelijk in de buurt zit, de stap om te gaan rijden wordt er namelijk niet kleiner op.

Bouw je eigen motorberging

Wel de ruimte en twee rechterhanden, maar niet het budget? Zelf een motorhok bouwen kan ook, en is goedkoper dan een schuur of berging aan laten leggen. Met een beperkt budget kies je voor een afdakje. Heb je wat meer te besteden dan kun je natuurlijk een hele schuur bouwen. TIP: kies bij een volledige motorberging voor een betonnen vloer, of zorg dat er geen vocht vanuit de grond je schuur in kan. Zo voorkom je condens en dus ook mogelijke schade aan je motor.

Kant en klaar motorhok

Naast het bouwen – of aanschaffen – van een schuurtje zijn er tegenwoordig ook andere producten die dienst doen als motorberging, waaronder deze BikeBox24. Qua vormgeving moet je er van houden en ook het prijskaartje is niet misselijk met een prijs vanaf zo’n €3500. Toch is de berging naar eigen zeggen verzekeringstechnisch een stuk aantrekkelijker dan een eigenhandig gebouwd schuurtje. Ideaal voor op de oprit, als je ‘m betalen kunt.

In de huiskamer

Tja, hier zitten natuurlijk wel wat haken en ogen aan. Zo moet je partner het maar kunnen waarderen, moet je niet op drie hoog achter wonen en moet je motor door de voor- of achterdeur passen. Kun je die checklist afvinken dan kun je je bochtenmonster prima in de huiskamer opbergen. Bij oudere motoren willen de carburateurs nog weleens wat benzinedampen verspreiden, check dit dus van tevoren. Tijdens de wintermaanden versier je je bolide gewoon van wat kerstversiering, heb je die boom ook niet meer nodig.

Geen motorberging of motorhok, dan kun je stallen in een garage

In een garage

Je motor opbergen in een (beveiligde) parkeergarage is een optie, maar eigenlijk verre van ideaal. Hij staat er weliswaar droog, maar het blijft makkelijk zaken doen voor criminelen, al is het risico wel afhankelijk van je woonplaats. Durf je dat gokje te nemen en laat je je motor liever niet buiten staan check dan welke parkeergarages je in de buurt hebt.

Buiten

Is geen van de andere opties voor jou weggelegd dan kun je je motorfiets altijd nog buiten opbergen. Op eigen terrein onder een degelijke motorhoes is dat geen probleem. Condensvorming onder de hoes wil je absoluut voorkomen, dat vergroot immers de kans op roest. Wil je je motor permanent op de stoep parkeren, weet dan dat dit niet in elke gemeente is toegestaan. Het loont dus daar even te informeren, om zo potentiële bekeuringen te voorkomen.

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie