Triumph voltooit de elektrische Triumph TE-1

Triumph heeft de officiële voltooiing van het TE-1 project aangekondigd en maakt daarbij tevens de prestaties bekend van het nieuwe elektrische model. Het Triumph TE-1 project is een al langer lopende samenwerking tussen het Britse merk en diverse pioniers op het gebied van elektrificatie.

Een bereik van 161 km

Het TE-1-prototype overtreft volgens Triumph het werkelijke bereik van vergelijkbare elektrische motorfietsen die vandaag de dag te verkrijgen zijn en heeft alle projectdoelen bereikt met betrekking tot de capaciteit van de door het Williams TE-1-project ontwikkelde batterij. In lekentermen betekent dat een actieradius van 161 km, gebaseerd op op officiële tests en prognoses.

Ook regeneratief remmen is geïmplementeerd op de TE-1, met wat ruimte voor verdere optimalisatie. Zoals Triumph zelf aangeeft is er tevens een verbeterde efficiëntie in de generator en transmissie aangebracht, wat mogelijk het bereik verder zou kunnen verbeteren in de toekomst.

177 pk

Met prestaties die vergelijkbaar zijn met de huidige Speed ​​Triple 1200, levert de TE-1-prototype een indrukwekkend piekvermogen van 130 kW (177 pk) en een piekkoppel van 109 Nm. De TE-1 accelereert volgens officiële testresultaten tevens in 3,6 seconden van 0-60 mph (een kleine 100 km/u) en in 6,2 seconden van 0-100 mph. Goed vasthouden dus!

triumph te-1

Opladen in 20 minuten

Met een totaalgewicht van 220 kg is het TE-1-prototype volgens het Britse merk tot 25% lichter dan vergelijkbare elektrische motorfietsen op de markt, daarmee blijft de vermogen-gewichtsverhouding dus redelijk traditioneel. Bovendien zal de Triumph TE-1 in slechts 20 minuten tot 80% op te laden zijn.

Ondanks de berichtgeving vanuit Triumph wordt er in het persbericht nog steeds gesproken over een prototype, zoals Triumph zelf aangeeft zal het uiteindelijk productiemodel niet exact hetzelfde zijn zoals hij hier te zien is.

Reacties

  1. Je gaat tocvh niet zo’n dure en zwaarwichtige motor kopen die maar een range van 160 km heeft? Te belachelijk voor woorden, 160 km en dan is de koek op. Als ik dus naar het startpunt van een rit rij is gelijk al de batterij leeg en moet ik laden, als er al een snellader te vinden is die niet geclaimed is door een dikke Tesla. Het ding zal vast wel een godsvermogen kosten.

    Batterijen zijn- en zullen nooit zijn- een energiehouder voor elektrische voertuigen. Te zwaar, te brandgevaarlijk, weinig capaciteit en lange oplaadtijden. En dan hebben we het nog niet over de zelfzame metalen die gedolven moeten worden in derde wereldlanden.

    Leuk geprobeerd maar hou het maar lekker bij een prototype. Trouwens ook met een elektrische motor mag je in Duitsland niet in voor motoren afgesloten weggedeelten rijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie