Een Britse krachtpatser: Dit is de Triumph Speed Twin in 2021

Met eerder dit jaar een update voor de Bonneville was het slechts een kwestie van tijd totdat ook de 2021 Triumph Speed Twin aangekondigd zou worden. Die tijd is inmiddels aangebroken en ook de Britse krachtpatser heeft – ondanks de minimale wijzigingen aan het uiterlijk – wat updates mogen ontvangen.

Die updates beginnen met een kleine wijziging in het vermogen. Het blok van de Speed Twin is nog steeds de welbekende 1200 cc tweecilinder uit de Bonneville, maar waar het vorige model het moest doen met 97 pk levert de Speed Twin in 2021 een maximaal vermogen van 100 pk. Het verschil is te verwaarlozen, maar wetende dat het model nu aan de Euro 5 norm voldoet mogen we hier enkel tevreden mee zijn. Daarnaast geeft Triumph aan ook het koppel voor de nieuwe Speed Twin iets verbeterd te hebben. Zo is het beter verdeeld over het middengebied en wordt het maximale koppel van 112 Nm iets eerder bereikt, bij 4250 rpm.

Verbeterde remmen op de Triumph Speed Twin in 2021

De 2021 Triumph Speed Twin: Verbeterde remmen en een andere voorvork

Dat er op het eerste oog weinig veranderd lijkt, wil niet zeggen dat de gemaakte updates geen verbeteringen met zich meenemen. Menig Triumph-rijder had namelijk kritiek op de rempartij van het vorige model. Triumph lijkt hier met de Speed Twin in 2021 gehoor aan te geven en rust het model uit met nieuwe radiale Brembo vierzuiger monobloc klauwen, gecombineerd met 320mm Brembo schijven. Deze moeten – samen met de standaard ABS – de remkracht flink verbeteren.

Daarnaast is ook de voorvork aangepast, de conventionele voorvork is vervangen voor een Marzocchi upside down vork, welke helaas niet instelbaar is. De dubbele schokdempers achter, met instelbare veervoorspanning, lijken ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. De gemonteerde Metzeler Racetec RR banden zorgen voor meer dan voldoende grip tijdens je rit.

De Triumph Speed Twin in 2021

Verbeterde rijmodi

Qua elektronica heeft Triumph eigenlijk – op wat LED lampen na – weinig nieuws te melden, toch geeft het Britse merk wel aan de rijmodi te hebben verbeterd. De berijder heeft nog steeds de keuze tussen de modi Rain, Road en Sport, maar zowel de gasrespons als de tractie controle zijn aangepast wat tot voor verbeterde rijprestaties moet zorgen.

De nieuwe Triumph Speed Twin is in 2021 beschikbaar in drie kleurstellingen: Red Hopper, Matt Storm Grey en Jet Black. De 2021 Speed Twin verschijnt in Nederland met een vanafprijs van € 15.500, in België zal het model verkrijgbaar zijn vanaf € 13.480.

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie