VIDEO: Auto Race is de sport waarvan je niet wist dat je het nodig had

VIDEO: Auto Race is de sport waarvan je niet wist dat je het nodig had

Flat tracken is bij het gros van de motorrijders inmiddels wel bekend, maar heb jij ooit gehoord van Japanse Auto Race? Qua naam is ie nogal wat verwarrend, want hoewel het Auto Race genoemd wordt zijn het wel degelijk tweewielers op de baan. Auto Race is de perfecte mix tussen flat tracken en circuitrijden, tel daar gokkende mensen bij op en je hebt een sport die een hoop interesse wekt.

Auto Race is dus een sport om op te gokken, en dat gebeurt dan ook in overvloed. Mede daarom worden de coureurs de dag voor hun race afgesloten van de buitenwereld om op die manier matchfixing te voorkomen. Iets waar onder andere de Yakuza meermaals bij betrokken is geweest. De motorfietsen waarmee geracet wordt zijn eveneens uniek te noemen, zo is het doorsnee Auto Race blok er een met 599 cc welke voorzien is van twee versnellingen. De motorfiets heeft tevens geen remmen en een scheef stuur gemonteerd om zo de gereden hellingshoek te compenseren. Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is: er rijden regelmatig coureurs rond die de 70 jaar ruim gepasseerd hebben, wie zie jij dit over een paar jaar wel doen?

Chrome

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇