Yamaha gooit zijn prijzen omhoog

De Benelux-tak van Yamaha gooit vrijwel direct de prijzen voor alle modellen met gemiddeld zo’n 5 procent omhoog. Reden daarvoor zou onder andere de wereldwijde onrust op zowel economisch als geopolitiek gebied zijn. Daarnaast spelen natuurlijk ook de grondstoftekorten een rol en ervaarden diverse fabrikanten al een tijdje problemen met hun supply chain.

Mario Janssen, Country Manager Benelux bij Yamaha Motor Europe, vertelt er het volgende over: “Natuurlijk betreuren wij deze situatie. Wij willen zoveel mogelijk mensen de kans geven kennis te maken met onze Yamaha-producten en dat doen wij door klanten een geweldige prijs-kwaliteitverhouding te bieden. Momenteel kampen wij echter net als de andere motorfabrikanten met een onrustige wereldmarkt. De oplopende inflatie, het wereldwijde grondstoffentekort en de verstoorde aanvoerketens als gevolg van de Covid-19 pandemie legden al flink wat druk op onze prijsstelling en nu is daar ook de energiecrisis bij gekomen. Dat alles optellend restte ons geen andere optie dan de verkoopprijzen te verhogen om onze klanten dezelfde hoge kwaliteit te kunnen blijven waarborgen die zij van Yamaha gewend zijn.”

Opvallend is de verhoging wel, zeker gezien de verkoopprijzen voor dit jaar al waren vastgelegd en deze normaliter datzelfde jaar niet meer wijzigen. Wat voor Yamaha de grootste stimulans is geweest voor zo’n drastische ingreep blijft voorlopig gissen. Wie liever vijf procent bespaard op een nieuw model zal vanavond een dealer moeten vinden die nog open is, de prijswijzigingen gaan namelijk 15 april al in.

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie