A Twist of the Wrist: Waarom jij dit gelezen moet hebben

A Twist of the Wrist: Waarom jij dit gelezen moet hebben

Er bestaan veel boeken en andere bronnen wanneer het gaat om de motorsport en het motorrijden an sich. Als motorrijder zijnde natuurlijk allemaal interessant, maar er is slechts één boek wat zo’n bekendheid heeft verworven als het boek ‘A Twist of the Wrist’ van Keith Code.

Hoewel het boek met name is geschreven voor beginnende circuitrijders, geeft het door Keith geschreven boek veel inzicht over de techniek van de motor in verhouding met de bestuurder. Zo wordt er bijvoorbeeld gesproken over zogeheten ‘survival reactions’, acties of reacties die wij als mensen instinctief uitvoeren welke gevaarlijk kunnen zijn wanneer we op de motor zitten. Wil je weten waarom je motor in sommige gevallen anders reageert dan jij zou willen, dan is dit boek een absolute must-have.

Hoewel ik spreek over één boek, bestaan er twee delen. Het tweede deel kan gezien worden als een update van het eerste deel, wat is uitgegeven in 1983. Het is dus niet nodig om beide delen aan te schaffen, persoonlijk zou ik het tweede deel aanraden, gezien deze meer praktische tips bevat. Er is tevens een DVD uitgegeven, mocht je dit makkelijker vinden.

Er zit alleen één addertje onder het gras, het boek is alleen in het Engels uitgegeven. Is dat voor jou geen probleem, bestel het dan snel via Bol.com

Chrome

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇