De Dakar is weer begonnen!

Hoewel de Dakar-rally al sinds 2009 niet meer in Dakar eindigt heeft deze in 2020 wederom een nieuw gebied tot zijn beschikking. De rally wordt gereden in Saoedi-Arabië vanwege te weinig animo in Zuid-Amerika, waar deze tussen 2009 en 2019 werd georganiseerd.

De 42ste rally, die van oorsprong vanuit Parijs richting de Senegalese hoofdstad Dakar werd verreden, zal wederom het strijdtoneel vormen voor honderden deelnemers waarvan er meer dan honderdvijftig deelnemen op de motorfiets. Het parcours is 7855 kilometer lang, bestaat uit twaalf etappes met halverwege een rustdag en twee marathonetappes.

KTM is al sinds jaar en dag de grote winnaar als het gaat om het winnen van de Dakar, Honda zal zoals ieder jaar proberen deze rij aan zeges proberen te doorbreken, maar gaat het ze dit keer lukken?

Wil je de Dakar blijven volgen, check dan RTL7 om 18:30 uur, of volg de Dakar via livetracking op trackingdakar.com.

Chrome

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇