Zo bespaar je eenvoudig op je motorverzekering

Alsof de aanschaf van een motor nog niet duur genoeg is, zullen we ook daarna nog onze portemonnee moeten blijven trekken. Aan de wegenbelasting doen we helaas weinig, maar een motorverzekering kan in veel gevallen wel iets goedkoper. We vroegen Combi Motors hoe we dat precies voor elkaar krijgen, dit zijn dé manieren om te besparen op je motorverzekering.

Enkel WA-verzekerd?

Met een WA-dekking ben je enkel verzekerd wanneer je schade bij een ander veroorzaakt, deze verzekering is wettelijk verplicht op ieder motorrijtuig. De polisvoorwaarden van de verschillende verzekeringen lijken om die reden enorm veel op elkaar. Wil je je motor dus enkel WA-verzekeren, overweeg dan gewoon de goedkoopste verzekering en check daarvan even de voorwaarden. Dat scheelt je toch al snel een paar euro per maand.

Check of je je schadevrije jaren kunt koppelen

Hier bestaan nogal wat misverstanden over, je kunt namelijk niet zomaar je schadevrije jaren even overzetten van je auto naar je motor. Je kunt ze namelijk maar op één verzekering gebruiken. Sommige verzekeraars bieden echter wel een extra korting op basis van je schadevrije jaren wanneer je beide voertuigen bij ze verzekerd, al staan ze daar natuurlijk niet echt om te springen.

Combi Motors heeft gelukkig duidelijke afspraken met een aantal verzekeraars waardoor die extra korting in veel gevallen gewoon toe te passen is, zo houd je besparen op je motorverzekering lekker simpel.

Minder rijden is goedkoper

Ja, flauw hè. Voor de doorgewinterde woon-werkrijder is dit geen optie, toch zijn er genoeg motorrijders die de motor enkel tussen mei en september van stal halen. Speciaal voor die motorrijders bieden sommige verzekeraars een leuke korting aan welke kan oplopen tot zo’n 15 procent van je premie. Tijdens die winterstop blijf je je WA- en diefstaldekking gewoon behouden, schades die zijn ontstaan doordat je bent gaan rijden worden niet gedekt.

Je motor parkeren, dit zijn de regels.

Rijd je echt heel weinig, dan kun je ook overwegen je motor te schorsen. Je mag dan namelijk ook je verzekering schorsen omdat je niet meer verzekeringsplichtig bent en betaalt tijdens deze maanden tevens geen wegenbelasting. Een optie die je dus veel geld kan schelen, maar wel iets meer voeten in de aarde heeft. Het schorsen van je motor kost je zo’n 25 euro, je zult er dus ook een kleine investering voor moeten doen.

Vergelijken, vergelijken, vergelijken

Het vergelijken van de verzekeringen doen we doorgaans maar één keer: wanneer we de verzekering moeten afsluiten. Toch loont het om eens in de twee jaar de verzekeringen nog eens naast elkaar te leggen qua premies en aanvullende voorwaarden. Niet alleen veranderen verzekeraars hun premies constant, maar ook jouw persoonlijke omstandigheden kunnen inmiddels dermate zijn gewijzigd dat een andere verzekering inmiddels goedkoper is. Op de website van Combi Motors vergelijk je eenvoudig diverse verzekeringen.

Check het aantal kilometer op je polis

Maanden, of misschien wel jaren geleden heb je je motorverzekering afgesloten. Als alles netjes is verlopen heb je destijds moeten opgeven hoeveel kilometers per jaar je van plan was te rijden. Dat was toen natuurlijk lastig in te schatten, maar denk hier gerust nog eens over na, rijd jij wel zoveel kilometer per jaar?

Indien je namelijk veel minder rijdt dan op je polis is opgegeven is de kans aanwezig dat ook je premie iets goedkoper kan. Andersom kan natuurlijk ook, maar daar hoor je ons verder niet over.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Combi Motors.

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie