Triumph’s nieuwe gelimiteerde Steve McQueen Scrambler 1200

Bij de ware Steve McQueen fans gaat het hart waarschijnlijk sneller kloppen bij het horen van de woorden “Triumph TR6”. Op die motor maakte de befaamde filmster de beroemde sprong in de oorlogsfilmklassieker ‘The Great Escape’. Ter ere van McQueen, heeft Triumph nu een gelimiteerde Steve McQueen Scrambler 1200 gebouwd, die gebaseerd is op de TR6. Hoe gelimiteerd? Slechts 1000 zullen ervan de fabriek uitrollen.

Over de ultieme retromotor gesproken. Niet verder vertellen: in de Hollywood film uit 1963 sprong Steve McQueen niet zelf over het prikkeldraad in The Great Escape. Voornamelijk omdat de regie bang was dat Steve zichzelf zou bezeren. Het was zijn mentor en tevens motorbouwer Bud Ekins, die de 2 meter lange en 2,5 meter hoge sprong waagde. Grappig feitje: Ekins stond erop dat het zadel vijf lagen extra schuim kreeg. Waarom? Simpel: hij wilde zijn edele delen beschermen. En zo ging de TR6 met testikel-vriendelijk zadel de geschiedenis boeken in.

De feiten

Euro-5. We worden er zo langzamerhand wellicht net zo moe van als jullie, maar we kunnen er helaas niet omheen. Om die reden heeft Triumph alle Scrambler 1200 modellen voorzien van de nodige updates. Nieuw is in elk geval een vernieuwd Euro-5 uitlaatsysteem die de warmte beter moet afvoeren. Even inzoomend op de Steve McQueen Scrambler 1200 limited edition: wereldwijd zullen er 1000 van gemaakt worden die stuk voor stuk met een uniek certificaat van echtheid komen voorzien van handtekening van Triumph’s CEO Nick Bloor en Chad McQueen. Daarbij mag een machinaal bewerkte lasergeëtste stuurklem met authentieke handtekening van de enige echte Steve McQueen niet ontbreken. De Steve McQueen Scrambler zal alle opties van de XE uitvoering hebben, waaraan een gelakt hoog aluminium spatbord, aluminium radiateurbeschermer, valbeugels en een chique bruin zadel met merklogo is toegevoegd.

Als kers op de taart moeten de handgeschilderde lijnen in het Competition Green lakwerk, de geborstelde rubbers en de traditionele gouden met zilveren tankafbeelding waarop McQueen en zijn iconische Triumph te zien is voor de inmiddels bekende klassieke Britse stijl zorgen.

Voor degene die de blits willen maken en zich met deze Scrambler 1200 McQueen limited edition een ware Hollywood ster willen voelen zullen 18.900 euro moeten afrekenen.

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Advertentie

Volg onze socials

1,569FansLike
4,060VolgersVolg
35VolgersVolg
Advertentie