Aprilia presenteert 2021 RS 125 en Tuono 125

Aprilia presenteert 2021 RS 125 en Tuono 125

Goed nieuws voor de A1-rijders, Aprilia heeft namelijk zojuist hun 2021 RS 125 en Tuono 125 gepresenteerd. Het dynamische duo van Aprilia is duidelijk geïnspireerd op de nieuwe RS 660 en Tuono 660, een ontwikkeling waar wij niemand van opkijkt. Volgens de Italiaanse fabrikant mogen de instapmodellen zich met trots lid van de Aprilia-familie noemen: échte motorfietsen met een sportieve styling, gemaakt in Italië.

De Aprilia RS 125 is natuurlijk onderdeel van de RS-lijn – waar we onder andere de RS 660 en de RSV4 van kennen – en heeft dan ook de typische superbike uitstraling. De Tuono 125 is zoals de naam al doet vermoeden het naakte broertje welke bij ons inmiddels is omgedoopt tot kleinzoon van de beruchte Tuono V4.

De nieuwe Aprilia Tuono 125 2021

Wijzigingen op de Tuono 125 en RS 125

Aprilia is nogal terughoudend in het aanleveren van de technische specificaties, maar wellicht dat dat ook niet het belangrijkste is op een 125 cc model. Wat we in ieder geval weten is dat er – buiten de vormgeving – wel degelijk grote veranderingen hebben plaatsgevonden op de vernieuwde modellen. Zo zijn zowel de Tuono als de RS 125 voorzien van een nieuw blok, een wijziging die duidelijk veroorzaakt is door de strengere emissienormen. Daarnaast hebben beide modellen een nieuwe ECU en een nieuw dashboard.

Het nieuwe blok is – niet geheel verrassend – een vloeistofgekoelde een-cilinder welke volgens Aprilia wel geheel opnieuw is ontworpen. Zo zou onder andere de cilinderkop zijn vernieuwd en zijn tevens de in- en uitlaatkanalen aangepast. Daarnaast is het gasklephuis verplaatst, is ook het luchtfilter vernieuwd en heeft zelfs het uitlaatsysteem een update gekregen. Die aanpassingen betalen zich volgens Aprilia terug in een verbeterde koppelcurve en meer power in de lagere toeren.

Lees ook:  VIDEO: Rooie oortjes met de 2021 MV Agusta Rush
Dashboard van de Aprilia Tuono 2021

De 2021 Aprilia RS 125 zal verschijnen in twee kleurstellingen: Aprilia Black, welke bestaat uit een combinatie tussen zwart en rood, en Sintesi Blue. Naast de twee kleurstellingen zal de RS 125 ook verschijnen in een GP Replica variant, waarbij de RS voorzien wordt van de nodige graphics, geinspireerd door de RS-GP uit de MotoGP klasse.

De Tuono 125 komt in drie kleurstellingen: Aprilia Black, Lightning White en Arrow Grey. Prijzen voor zowel de RS 125 als de Tuono 125 zijn op dit moment nog niet bekend.

Chrome

Quincy

Quincy

Quincy is niet zomaar enthousiast te krijgen, behalve als het om motoren gaat! Een circuitdag, een rit in het buitenland of gewoon een rondje om de kerk, Quincy is overal voor in. Als hoofdredacteur bij Motorstof.nl schrijft hij over het laatste motornieuws, deelt hij zijn kennis en test hij de nieuwste motoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club...

Wil je net als vele andere motorrijders wekelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Drop dan hier je e-mailadres, wij doen de rest... 👇